preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tužno

VIJESTI - Školska godina 2018./2019.

U PREDBOŽIĆNOM OZRAČJU!

Autor: Administrator , Sanja Vučkovečki, 18. 12. 2018. 10:35

U četvrtak 13. prosinca 2018. godine su učenici OŠ Tužno Božićnom priredbom obilježili nadolazeći blagdan i skori završetak 2018. godine.

Svojim umijećem kroz raznolik program prenijeli su veselje, toplinu i radost. Plesali su, pjevali, glumili, recitirali svi uzrasti. Od najmlađih učenika do onih najstarijih. U toplom ozračju uputili su najljepše želje i čestitke brojnim posjetiteljima.

Još jednom svima želimo ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU GODINU!

 

[više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA NIŽIH RAZREDA OŠ TUŽNO

Autor: Vesna Kovačić, 11. 12. 2018. 08:41

Izvanučionička nastava za učenike nižih razreda OŠ Tužno održala se 7. 12. 2018. u Zagrebu. Nakon kazališne predstave Pinocio u kazalištu „Žar ptica“ posjetili smo Hrvatsku radioteleviziju. Voditeljica u obilasku je bila gospođa Nada Chedid. Na početku nam je rekla nešto o povijesti HRT-a. Saznali smo sve o samim počecima i načinu rada radija i televizije. Posjetili smo glavne studije i redakcije . U obilasku smo čuli mnogo općih informacija o povijesti i djelatnosti HRT-a i mnogo zanimljivosti. Posjetili smo i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu. Saznali smo da je to najveća knjižnica u Hrvatskoj te da ima ukupno 10 katova.. Od 1817. godine tu se čuvaju sva objavljena djela na hrvatskom jeziku. Djeca su se najviše razveselila vlakiću koji dostavlja knjige iz spremišta i autiću koji je na papiru iscrtavao slova glagoljice. Na kraju smo posjetili i Advent na Zrinjevcu. Zadovoljni i puni božićnog ugođaja vratili smo se kući u večernjim satima.

 

[više]

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Administrator , Martina Zelčić Kos, 14. 11. 2018. 09:48

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Varaždinska županija organizirala je dodijelu prigodnih nagrada najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2017./2018. kojima je osnivač Varaždinska županija te najboljim čitačima gradskih knjižnica na području Varaždinske županije. Prigodne nagrade najčitačima uručili su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek te zamjenik župana Tomislav Paljak. Među 78 nagrađenih čitača bili su i učenici naše Škole Tomislav Korbar i Azra Detić. Naši učenici nagrađeni su knjigama. Čestitamo im!

                                                
   

 

[više]

Županijska smotra „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“

Autor: Administrator , Željka Biškup, 24. 10. 2018. 13:47

U subotu 20. listopada 2018. godine održana je još jedna županijska smotra Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na Franjevačkom trgu u Varaždinu prigodnim izložbama predstavilo se 36 osnovnih i srednjih škola naše županije.

Našu školu predstavljali su članovi Učeničke zadruga „Veselko“ – učenici petih  i šestih razreda koji su ove godine svoju inspiraciju našli u Medenjacima

U sklopu radionica Zadruge pekli su medenjake prema starinskom receptu, a kod kuće s mamama i bakama prema sadašnjim, modernijim receptima. Bilo je tu klasičnih okruglih oblika medenjaka s utisnutim orahom prije pečenja, ali i onih u obliku patkica, medvjedića ili srca prelivenih bijelim šećernom 'plaštem'. Štand je mamio prolaznike i lijepom prezentacijom jer su učenici izradili i tulce od papira u kojima su ih dijelili,ali i divnim mirisom cimeta i meda.

 

[više]

Kreće nova sezona CM Lige

Autor: Gordana Sokol, 23. 10. 2018. 19:39

[više]

Europe Code Week 2018.

Autor: Gordana Sokol, 23. 10. 2018. 19:23

[više]

Dan kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Sanja Vučkovečki, Anita Vrček, Renata Matić, Karlo Mlakar, 5. 10. 2018. 19:12

U petak, 5. listopada 2018. integriranom nastavom obilježili smo Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje za učenike od 1. do 8. razreda.

Tom prigodom, a uz Vašu pomoć, prikupili smo živežne namirnice i higijenske proizvode za korisnike socijalne samoposluge „Kruh svetog Antuna“ u Varaždinu.

Na misi zahvalnici izrazili smo zahvalnost Ocu nebeskom za sva dobročinstva kojima nas daruje, te po kojima je blagoslovljen plod našeg rada.


Dana 05.10.2018. učenici šestog razreda obilježili su Dan kruha na satu njemačkog jezika. Radom u skupinama učenici su na papirnate pregače ispisali recept i postupak pravljenja kruha na njemačkom jeziku i ujedno lijepo ukrasili crtežima svoje pregače i izložili ih u svojem razredu.

 

 

 

 
 

Izricanje istovremenosti i prijevremenosti u rečenici

Učenici su stvaralački prepričavali ulomak iz romana "Čarobni prosjak" Sunčane Škrinjarić, ulomak o vrlo inteligentnom dječaku iz siromašne obitelji. Izložili su svoj nastavak priče u kojem su ponudili rješenje dječakovih problema. Zatim je isti tekst iskorišten kao predložak za prepoznavanje zavisnosloženih rečenica u kojima su izrečene istovremene i susljedne radnje.

 


Na satu razredne zajednice u 6.A, za Dan kruha smo se sjetili gladnih, razgovarali o tome koliko je ljudi u svijetu gladno, o razlozima i posljedicama gladi, a svaki od nas je na zid nalijepio po jednu do dvije ideje što možemo napraviti/kako pomoći. Također, razgovarali smo o ogromnim količinama bačene hrane, te što učiniti kako bismo što manje hrane bacali.


Na dvosatu hrvatskoga jezika učenici 7.a razreda su sudjelovali u radionicama:

„Hrvatski je meni kruh i sol“, stvaranjem samostalnog lirskog izraza, u radionici „Kruhom kroz Hrvatsku“, pripremali i pekli kruh po starim hrvatskim receptima iz različitih hrvatskih krajeva te u radionici „Brašnasta glagoljica“ u kojoj su iz pripremljenih tijesta izradili glagoljični natpis Dani kruha.

 

 

[više]

Europski dan jezika 2018.

Autor: Renata Matić, 2. 10. 2018. 19:07

U subotu 29. rujna na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježen je Europski dan jezika i to već 9. godinu za redom. Taj se dan obilježava u obliku manifestacije na kojoj učenici predstavljaju svoje škole te zainteresiranim prolaznicima dijele ručno izrađene suvenire.

 

U okviru manifestacije sudjelovale su brojne osnovne i srednje škole iz Varaždinske županije. Među njima bila je i naša Osnovna škola Tužno i Područna škola Črešnjevo.

  

Učenice Vita Breški , Mateja Šimek, Azra Detić i Lorena Krog posljednjih su tjedana izrađivale Memory igre sa često korištenim germanizmima i njihovim izvornim riječima u njemačkom jeziku, zastavice zemalja njemačkog govornog područja i plakat s nazivom naših škola.

Marljive učenice također su ispekle muffine i kifle koji su vrlo brzo uz suvenire podijeljeni prolaznicima. Iako je puhao jak vjetar, atmosfera je bila odlična i imali smo mnoge posjetitelje. Bilo je lijepo vidjeti koliko učitelja i učenika predano radi na promoviranju njemačkog i ostalih europskih jezika i nadamo se da smo uspjeli barem malo (ili malo više) pobuditi znatiželju prolaznika za učenjem jezika.

 

  

 
[više]

Sakupljanje dobrovoljnih priloga

Autor: Darinka Horvat, 26. 9. 2018. 16:12

Dragi roditelji,

povodom Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje organiziramo prikupljanje trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Kruh svetog Antuna u Varaždinu. Dobrovoljni prilog u vidu trajne hrane ili higijenskih proizvoda možete poslati po svom djetetu. Akcija skupljanja bit će 5. listopada (petak).

Hvala vam na pomoći.

[više]

OLIMPIJSKI DAN U OŠ TUŽNO

Autor: Alen Melnjak, 20. 9. 2018. 13:59

Dana 10. rujna 2018. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. To je dan koji nas potiče na bavljenje sportom, u kojem se podsjećamo da je kretanje život, te da sport donosi čovjeku zdravlje i vitalnost.

Na našoj sportskoj dvorani učenici su formirali kolonu do našeg olimpijskog ognja. Olimpijska baklja putovala je od prvog do posljednjeg učenika u koloni koji je predao baklju našem olimpijcu. Učenik koji je imao tu ulogu pročitao je olimpijsku povelju te zapalio naš olimpijski plamen. Nakon toga učenici su sudjelovali u sportskim aktivnostima . Na taj način simbolično je obilježen Hrvatski olimpijski dan u našoj školi.

[više]

Organizacija prvog nastavnog dana u Pš Črešnjevo

Autor: Josip Puček, 31. 8. 2018. 10:05

Poštovani roditelji i učenici,

dana 03.rujna 2018. godine započinje nova školska godina u Područnoj školi Črešnjevo. Nastava za učenike 1. razreda PŠ Črešnjevo započet će u 8,00 sati sa prigodnom dobrodošlicom za učenike. Nastava za učenike od 2.-8. razreda započet će od 8.00 sati prema sljedećem rasporedu (nalazi se u nastavku):

 

Svi učenici prvog radnog dana sa sobom u školu trebaju ponijeti papuče, pribor za pisanje te bilježnice nastavnih predmeta prema prije navedenom rasporedu. 

Tijekom prvog nastavnog dana učenici koji sudjeluju u razmjeni udžbenika će zadužiti udžbenike koje će koristiti u šk. god. 2018./19.

[više]

Organizacija prvog nastavnog dana u Oš Tužno

Autor: Josip Puček, 31. 8. 2018. 09:40

Poštovani roditelji i učenici,

dana 03.rujna 2018. godine započinje nova školska godina u Osnovnoj školi Tužno. Nastava za učenike 1. razreda Oš Tužno započet će u 10,00 sati sa prigodnom dobrodošlicom za učenike. Nastava za učenike od 2.-8. razreda započet će od 8.00 sati prema sljedećem rasporedu (nalazi se u nastavku):

 

Svi učenici prvog radnog dana sa sobom u školu trebaju ponijeti papuče, pribor za pisanje (prvi razred - drvene bojice) te bilježnice nastavnih predmeta prema prije navedenom rasporedu.

Tijekom prvog nastavnog dana učenici koji sudjeluju u razmjeni udžbenika će zadužiti udžbenike koje će koristiti u šk. god. 2018./19.

[više]

Sufinanciranje radnih bilježnica i radnih materijala - Općina Vidovec

Autor: Josip Puček, 13. 7. 2018. 10:22

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će Općina Vidovec  u šk. god. 2018./19. financirati kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa (1.-8. razreda) i radnih materijala za tehničku kulturu (5.-8. razreda) za sve učenike sa područja Općine Vidovec (bez obzira sudjeluju li prije navedeni učenici u razmjeni udžbenika).

S poštovanjem,

Ravnateljica:

Jasna Brdar, prof.

[više]

Popis udžbenika za šk. god. 2018./19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 13. 7. 2018. 10:12

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2018./19. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

Popis udžbenika Osnovne škole Tužno Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 7. 7. 2017. 13:48

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2017./18. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


IZBORI ZA ČLANOVE DJEČJEG OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE VIDOVEC
Microsoft school

 
 

 

 

 
 

 
Red Button

 
 

Stvorimo bolji internet zajedno

 
Mladi planinari

 
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi > Enter
 > Bug
 > PC CHIP


 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2010.

Ukupno: 162256
Ovaj mjesec: 780
Ovaj tjedan: 371
Danas: 28
 
 

Hello Kitty i Hrana - GIFMANIA

 

Učenička zadruga
"Veselko"

 

NE govoru mržnje 
na internetu

 

Maturalac

 

 

 
 > Naslovnica OŠ Tužno
CMS za škole logo
Osnovna škola Tužno / Varaždinska 16, HR-42242 Tužno / os-tuzno.skole.hr / ured@os-tuzno.skole.hr
preskoči na navigaciju