preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tužno

VIJESTI - Školska godina 2017./2018.

Fašnik

Autor: Martina Herceg, 15. 2. 2018. 10:50

Učenici nižih razreda naše škole i ove su godine pjesmom, plesom i veseljem obilježili najluđi dan u godini – Fašnik.

Već od ranog jutra školskim je hodnicima odzvanjao smijeh princeza, dobrih vila, vještica, klaunova i raznih superjunaka.

Vrhunac dana bio je maskenbal i čitanje optužnice Fašniku kojega su učenici optužili za sve loše ocjene, nenapisane zadaće i neizvršene obaveze.

 

 


 

[više]

Zaljubljeni roboti na satu informatike

Autor: Gordana Sokol, 14. 2. 2018. 14:01

Iako u sklopu nastave učenici 6. razreda ne upotrebljavaju mBlock program danas su stečeno znanje, primjenu WHILE petlje, primijenili u programiranju zaljubljenih  mBotova i na taj način obilježili dan zaljubljenih.

Zaljubljeni Stipe vozi po stazi i žuri prema svojoj djevojci. Kada stigne do kraja staze šalje Vlatki ljubavnu poruku, a Vlatka pleše od sreće heart.

Zaljubljenu vožnju pogledajte u nastavku:

[više]

Pravilni mnogokuti i njihove dijagonale

Autor: Mirjana Slunjski, 14. 2. 2018. 13:46

U sedmom razredu, učenici su na satu matematike učili o pravilnim mnogokutima i njihovim dijagonalama. Da bi nastavno gradivo bilo zornije i jasnije, pravilne mnogokute i njihove dijagonale izradili su od konca na tvrdoj podlozi s čavlićima. Rezultat njihova rada su vrlo efektni i lijepi uratci koji podsjećaju na čipka. Na slikama u prilogu prikazani su radovi učenika izloženi u razredu.

 


 

[više]

Zašto volimo svoju školu

Autor: Administrator , Karlo Mlakar, 9. 2. 2018. 12:07

[više]

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati

Autor: Gordana Sokol, 8. 2. 2018. 10:46

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

[više]

Croatian Makers liga

Autor: Gordana Sokol, 31. 1. 2018. 18:14

Od ove školske godine učenici naše škole pod vodstvom učiteljice informatike uključili su se u Croatian Makers ligu te krenuli sa usvajanjima novih znanja programiranja robota. U prvom kolu koje je održano u prosincu sudjelovale su dvije ekipe. Ekipu starijeg uzrasta predstavili su učenici 8. razreda Niko Šimek i Nikola Čusek, dok su u ekipi mlađeg uzrasta bili učenici četvrtog razreda Sara Medved, Nika Copak i Teo Plantak. Čestitamo hrabroj petorki na postignutim rezultatima

Atmosferu sa 1. kola natjecanja možete pogledati na slijedećem videu:

Varaždin – OŠ Tužno – Mlađa dobna skupina – Učenik5 from Gordana Sokol on Vimeo.

Kako sve veći broj učenika pokazuje interes za programiranjem robota školske ekipe su svakim danom sve brojnije! 

 


 

[više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Administrator , Mirjana Slunjski, 31. 1. 2018. 18:07

U četvrtak 25. 1. 2017. u Osnovnoj školi Tužno i Područnoj školi Črešnjevo održano je školsko natjecanje iz matematike.

Natjecali su se učenici četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmog razreda. S trinaestero učenika najbrojniji su bili natjecatelji četvrtih razreda, iz petog razreda natjecanju je pristupilo petero učenika, iz šestog razreda natjecalo se četvero učenika, iz sedmog razreda natjecalo se troje učenika, dok se iz osmog razreda natjecala samo jedna učenica.

Čestitamo svim natjecateljima na postignutim rezultatima i učenicima koji su se plasirali na županijsku razinu natjecanja!

[više]

Spirala kvadratnog korijena

Autor: Administrator , Mirjana Slunjski, 29. 1. 2018. 17:05

Već nekoliko godina uzastopce, tijekom zimskih praznika nema snijega pa učenici osmih razreda slobodno vrijeme krate crtanjem kreativne domaće zadaće iz matematike.

Crtajući spiralu kvadratnog korijena učenici su uvježbavali crtati pravi kut i prenositi zadanu duljinu. Radove su učenici obojali drvenim bojicama. Rezultat svog truda izložili su na panoima u svojim razredima.

 

 


 

[više]

Natjecanje iz informatike

Autor: Gordana Sokol, 26. 1. 2018. 17:07

Već tradicionalno natjecanjem iz informatike započinju školska natjecanja učenika osnovnih škola. Tako je natjecanju u kategoriji Algoritmi pristupio učenik 8. razreda Nikola Čusek koji se je svojim izvrsnim postignutim rezultatom plasirao na Županijsko natjecanje.

Ovo je Nikoli već četvrti plasman na županijsko natjecanje te mu i ove godine želimo puno sreće! 

 

 


 

[više]

Božićna radionica Učeničke zadruge „Veselko“

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 18. 12. 2017. 08:20

U sklopu Učeničke zadruge naše škole učenici su sudjelovali u božićnoj radionici na temu: „Božićna drvca u skandinavskom stilu“, na kojoj su izradili ukrase za bor. Nakon marljivog rada svoje su kreativne radove izložili na božićnoj priredbi i organizirali prodaju. Na njihovo veliko veselje tražio se „borić“ više!

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima, roditeljima, bakama i djedovima koji su svojim prilogom podržali rad naše Učeničke zadruge.

Ugođaj s radionice i priredbe pogledajte u galeriji slika.

[više]

Božićna priredba u OŠ Tužno

Autor: Karlo Mlakar, 15. 12. 2017. 17:05

U četvrtak 14. prosinca 2017. u OŠ Tužno održana je tradicionalna božićna priredba.

Na priredbi su gostovali članovi KUD-a Vidovec, a učenici nižih i viših razreda OŠ Tužno raznolikim su scenskim izvedbama upotpunili bogat i zanimljiv program. Plesom, pjesmom, glumom i prigodnim čestitkama mladi su izvođači zabavili brojne posjetitelje.

Više slika u galeriji.

 

 


 

[više]

„Vježbaonica“

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:27

U našoj školi od ove školske godine provodimo sportski program „Vježbaonica“.

Radi se o programu HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA (HŠSS) koji u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima provodimo od listopada školske godine 2017./2018.

Namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

Ciljevi programa:

• poboljšanje zdravstvenog statusa učenika,

• stvaranje zdravih životnih navika,

• povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću kod učenika,

• stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti,

• uključivanje što većeg broja učenika

• zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem, istraživanjem...,

• podizanje broja sati rada ŠSD-a kroz školske sportske aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programski sadržaji podijeljeni su u različite grupe:

o ekipni sportovi s loptom: košarka, rukomet, nogomet, odbojka...,

o sportovi s rekvizitima: tenis, stolni tenis, badminton, hokej...,

o bazični sportovi: atletika, gimnastika, plivanje, borilački sportovi, ritmička gimnastika...,

o plesni sportovi: ples, cheerleading...,

o ostali sportovi: kuglanje, bočanje, skijanje, rolanje, biciklizam, orijentacijsko trčanje, kros, planinarenje, šah.

o sportski sadržaji za razvoj pojedinih sposobnosti: koordinacije, snage, brzine, izdržljivosti, fleksibilnosti, ravoteže...

 

 

 


 

[više]

Univerzalna sportska škola

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:23

I ove nastavne godine u našoj se školi provodi UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA (USŠ).

Univerzalna sportska škola nastala je kao rezultat nedostatka adekvatnog sadržaja za dob djece od 6-10 godina i želje roditelja da se i nakon sportskog vrtića stručan tim trenera nastavi baviti sa njihovom djecom.

Zadatak USŠ je prvenstveno zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem i igrom, te razvojem njihovih sposobnosti, osobina i sportskih znanja predviđena za tu dob.

Kroz program USŠ učenici prolaze tijekom školske godine kroz petnaestak različitih sportova (atletika, gimnastika, nogomet, košarka, rukomet, odbojka, borilački sportovi,..) te dobivaju potpuni uvid u svijet sporta, a pri tome će biti praćeni pod stručnim vodstvom kineziologa, izmjereni baterijom testova, čime će se utvrditi napredak učenika i eventualni potencijal za vrhunski sport. Program je namjenjen za djecu 3. i 4. razreda OŠ sa ciljem kvalitetnog vođenja tjelesne aktivnosti, odnosno tjelesnog vježbanja presudnog za poticaj rasta i razvoja. Bitan faktor za razvoj učenika u ovoj dobi je igra i zadovoljstvo koje oni trebaju prepoznati u sportu. Na temelju ovih činjenica bazira se rad Univerzalne sportske škole u kojoj učitelj vrlo dobro zna dozirati i uravnotežiti (ponekad i prevariti) pobjedu i poraz da na kraju svi izađu kao pobjednici.

Želja nam je što više djece predispozirati za sport, da se sa takvim okruženjem poistovjećuju i da se osjećaju uspješnim. Dokazano je da bavljenje sportom u toj dobi pospješuje koncentraciju kod učenja, a osjećaj uspješnosti gradi samopouzdanje djeteta, što ujedno rezultira boljim uspjehom u školi i kasnije u životu.

 

[više]

Promjena rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 1. 12. 2017. 13:46

​Poštovani učenici i roditeljidana 04. studenog 2017. godine doći će do promjene rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo te će se nastava u matičnoj i područnoj školi organizirati prema sljedećem rasporedu (razredi u matičnoj školi označeni su slovom A dok su razredi u područnoj školi označeni sa slovom B):

 

[više]

Dabar u našoj školi

Autor: Gordana Sokol, 20. 11. 2017. 10:57

Učenici naše škole, desetak hrabrih dabrica i dabrova, u petak su pristupili međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras). Dabar je natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, a promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u ovom natjecanju naši su učenici pokazali da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego i izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

 

Natjecali su se učenici 4. i 8. razreda u kategorijama MiliDabar i KiloDabar. Svi učenici su postigli jako lijepe rezultate, a Najdabricom je proglašena Nika Copak, učenica 4. razreda, dok je Nikola Čusek proglašen Najdabrom u kategoriji 8. razreda. 

Čestitamo svima na lijepim rezultatima!

Više slika potražite u galeriji.

 

 

 
 

 

[više]

Učenici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Autor: Andreja Klen-Barlović, 20. 11. 2017. 08:33

Dana 17.11.2017. godine, učenici te djelatnici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo uz par prigodnih riječi te paljenjem lampiona odali su počast svim žrtvama i braniteljima Vukovara „Grada heroja“ te Škabrnje. Kroz cijeli tjedan učenici te djelatnici škola nosili su crteže Vodotornja koje su izradili učenici povijesne skupine i na taj način podsjetili sve na žrtve koje su pale za slobodu Hrvatske.

Više slika potraite u galeriji.

[više]

Izvanučionička nastava učenika 6.-ih razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo u Hrvatsko zagorje

Autor: Andreja Klen-Barlović, Administrator , 16. 11. 2017. 15:34

Dana 16. studenog 2017. ostvarena je izvanučionička nastava društveno-humanističke grupe predmeta (Vjeronauk, Povijest, Geografija) u Hrvatsko zagorje. Učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji svojih učiteljica,Valentine Barešić, Darinke Horvat i Andreje Klen-Barlović, posjetili su Muzej seljačkih buna i spomenik Matiji Gubcu u Gornjoj Stubici, Centar za posjetitelje turističke zajednice Marije Bistrice i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Učenici su kroz stalni postav Muzeja seljačkih buna, koji je smješten u baroknom dvorcu grofova Oršić, upoznati razvoj feudalizma na području sjeverozapadne Hrvatske.

 

[više]

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Martina Zelčić Kos, Administrator , 13. 11. 2017. 09:28

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, a za datum obilježavanja odabran je datum donošenja prvog hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960. godine. U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Varaždinska županija organizirala je dodijelu prigodnih nagrada najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2016./2017. te gradskim knjižnicama na području Varaždinske županije. Prigodne nagrade najčitačima uručio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek. Među 76 nagrađenih čitača bile su i učenice naše Škole Dora Bišup i Amalija Rafaj Škriljevečki. Naše učenice nagrađene su knjigama.

Više slika poražite u galeriji.

 

 


 

[više]

Izlet u Krapinu

Autor: Karlo Mlakar, Administrator , 6. 11. 2017. 09:24

Zanimljivosti grada Krapine


 

 

U petak 3. studenoga 2017. godine učenici 7. i 8. razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi u gradu Krapini.

Učenici su u pratnji svojih učitelja posjetili Galeriju grada Krapine i razgledali njezin postav, zatim Muzej Ljudevita Gaja, koji se nalazi u rodnoj kući hrvatskoga velikana, te Muzej krapinskih neandertalaca, svjetski poznato nalazište ostataka neandertalskoga pračovjeka.

Obilazeći krapinske znamenitosti i međusobno se družeći, učenici su usvajali raznovrsne povijesne, geografske, biološke i kulturne sadržaje.

[više]

Zanimljivosti sa satova prirode i biologije

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 22:31

[više]

Obavijest

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 09:17


 

Poštovani učenici,

dana 27. listopada 2017 godine (petak) u 17,00 sati, organizira se priredba povodom dana Područne škole Črešnjevo. Toga dana neće biti nastave u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo.

Pozivamo roditelje, bake i djedove da se pridruže slavlju.

Vozni red autobusa za 27. listopada 2017. godine:

  • Polazak Tužno – 15,45
  • Polazak Ledinec – 15,55

Autobus za povratak kućama organiziran je u 19,00 sati.

 


 

[više]

Jesenski izlet „Mladih planinara“ na Grebengrad

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 26. 10. 2017. 18:00

U subotu 21. listopada naši učenici, polaznici planinarske grupe „Mladi planinari“, na prvom izletu u ovoj školskoj godini boravili su na Grebengradu. Izlet je bio ispunjen mnoštvom zanimljivih sadržaja. Na samom početku učenici su posjetili etno park „Gradišće“ u Mađarevu, a zatim šetali prirodom do Planinarske kuće Grebengrad, gdje su vrijeme proveli igrajući nogomet i društvene igre, a pekli su se i kesteni! Veseloj atmosferi pridonijelo je toplo i sunčano jesensko vrijeme. Prije povratka u Mađarevo učenici su posjetili zidine starog grada Grebengrada i uspeli se na vrh Veliki Lubenjak (590 m).

U okviru Male planinarske škole obrađene su teme: kretanje po planinarskim stazama, orijentacija u prirodi, opasnosti u planinama i planinarska etika.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin i našem već stalnom vodiču g. Milanu Turkalju na još jednoj uspješnoj suradnji. Zahvaljujemo i domaćinima u Planinarskoj kući „Grebengrad“ na njihovu gostoprimstvu.

[više]

Županijska smotra Dani kruha 2017.

Autor: Administrator , Valentina Barešić, 18. 10. 2017. 10:00

U subotu 14. listopada 2017., u organizaciji i suradnji Varaždinske županije s Varaždinskom biskupijom, na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je smotra Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na smotri je sudjelovalo ukupno 35 osnovnih i srednjih škola, a ovogodišnji domaćin bila je OŠ Šemovec.

Tema kojom su se predstavile učenice naše škole, članice Učeničke zadruge „Veselko“, bila je: „Kaj su jeli naši stari?“. Posjetitelji su mogli na štandu naše škole kušati tradicionalna jela našeg zavičaja: kram pogače, gibanek z repe, placke, sirne štruklice i prfku kukuruznu zlievku. Uz to, poklonjeni su im i straničnici za knjige, koje su izradile naše učenice, s motivima Dana kruha i receptima za navedena tradicionalna jela. Štand su posjetili mnogobrojni domaći posjetitelji, a svojom su nas posjetom iznenadili i turisti iz 

Poljske i Slovenije.

Učeničku zadrugu predstavljale su učenice 5. i 6. razreda OŠ Tužno (Vita Breški, Jelena Buhin, Ella Đakulović, Ines Kocijan, Ana Minđek, Patricia Ribarić, Sunčica Buhin, Lana Dumbović i Matea Šimek) te učenice 5. razreda PŠ Črešnjevo (Laura Bosilj, Katarina Slunjski i Ana Vidić) u pratnji učiteljica Maje Vugrinec i Valentine Barešić.

Ovim putem zahvaljujemo mamama i bakama te ostalim članovima obitelji na njihovoj pomoći u organizaciji i pripremi ukusnih jela za naš štand.

    

[više]

Terenska nastava učenika nižih razreda

Autor: Martina Herceg, Administrator , 12. 10. 2017. 09:22

Učenici nižih razreda naše škole bili su 10. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu, u pratnji svojih razrednih učiteljica. Tom su prilikom posjetili Tvornicu slatkiša „Kraš“, te Školski muzej.  Zahvaljujući ljubaznim domaćinima u „Krašu“ učenici su naučili mnogo o procesu nastanka čokolade , od uzgoja kakaovca do stavljanja etikete na gotov proizvod. Učenicima je posebno zanimljivo bilo držati u rukama plod kakaovca, te kušati smjesu kakaovca bez ikakvih dodataka. Pri tome su se mnogi neugodno iznenadili zbog njezinog gorkog okusa. Većini se ipak više svidjela degustacija poznatih Kraševih proizvoda.   Nakon „Kraša“ , učenici su posjetili Školski muzej u kojemu su doznali mnogo zanimljivih podataka o školskom životu učenika iz nekih davnih, prošlih vremena.   I učenici, i učiteljice ovu su terensku nastavu ocijenili iznimno uspješnom i svi su se kućama vratili puni dojmova i novih znanja. 

Više slika potražite u fotogaleriji.

[više]

OBAVIJEST

Autor: Darinka Horvat, 10. 10. 2017. 10:42

Dragi roditelji,

Povodom Dana kruha organiziramo prikupljanje trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Kruh svetog Antuna u Varaždinu. Svoj dobrovoljni prilog u vidu trajne hrane ili higijenskih proizvoda možete poslati po svom djetetu. Akcija skupljanja bit će 13. listopada (petak).

Hvala vam na pomoći.

[više]

Olimpijski dan

Autor: Alen Melnjak, Administrator , 16. 9. 2017. 16:04

Dana 14. rujna 2017. u našoj školi slavili smo Hrvatski olimpijski dan. To je dan koji nas potiče na bavljenje sportom, u kojem se podsjećamo da je kretanje život, te da tjelesna aktivnost donosi čovjeku zdravlje i vitalnost.

 

 

 

Svi učenici naše škole formirali su kolonu do našeg olimpijskog ognja. Olimpijska baklja putovala je od prvog do posljednjeg učenika u koloni , koji je predao baklju našem olimpijcu. 

Učenik koji je imao tu ulogu pročitao je olimpijsku povelju te nakon toga zapalio naš olimpijski plamen. Nakon toga učenici su sudjelovali u sportskim aktivnostima . Na taj način simbolično je obilježen Hrvatski olimpijski dan u našoj školi.

 

 

 

 


 

[više]

NOVI UČENICI U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Administrator , Karlo Mlakar, 11. 9. 2017. 13:09

U ponedjeljak 4. rujna 2017. godine započela je još jedna školska godina u OŠ Tužno. Nakon dugih toplih praznika stiglo je vrijeme stjecanja novih znanja i vještina. Poseban je to događaj za 14 prvašića, koji su tim povodom prvi puta sjeli u školske klupe. Nove učenike stoga su prvoga nastavnog dana dočekale ravnateljica Jasna Brdar i razrednica Snježana Nemec, a za njih i njihove roditelje održana je priredba dobrodošlice. Prigodan program pripremili su učenici 2., 3. i 4. razreda uz pomoć učiteljica Martine Herceg, Štefanije Hudoletnjak i Vesne Kovačić.

Kao veseo i zanimljiv početak, ispunjena radnim uspjesima i lijepim zajedničkim trenucima neka svim učenicima i školskim djelatnicima bude cijela nova školska godina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

[više]

Popis udžbenika Osnovne škole Tužno Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 7. 7. 2017. 13:48

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2017./18. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


vijesti

Fašnik

Autor: Martina Herceg, 15. 2. 2018. 10:50

Učenici nižih razreda naše škole i ove su godine pjesmom, plesom i veseljem obilježili najluđi dan u godini – Fašnik.

Već od ranog jutra školskim je hodnicima odzvanjao smijeh princeza, dobrih vila, vještica, klaunova i raznih superjunaka.

Vrhunac dana bio je maskenbal i čitanje optužnice Fašniku kojega su učenici optužili za sve loše ocjene, nenapisane zadaće i neizvršene obaveze.

 

 


 

[više]

Zaljubljeni roboti na satu informatike

Autor: Gordana Sokol, 14. 2. 2018. 14:01

Iako u sklopu nastave učenici 6. razreda ne upotrebljavaju mBlock program danas su stečeno znanje, primjenu WHILE petlje, primijenili u programiranju zaljubljenih  mBotova i na taj način obilježili dan zaljubljenih.

Zaljubljeni Stipe vozi po stazi i žuri prema svojoj djevojci. Kada stigne do kraja staze šalje Vlatki ljubavnu poruku, a Vlatka pleše od sreće heart.

Zaljubljenu vožnju pogledajte u nastavku:

[više]

Pravilni mnogokuti i njihove dijagonale

Autor: Mirjana Slunjski, 14. 2. 2018. 13:46

U sedmom razredu, učenici su na satu matematike učili o pravilnim mnogokutima i njihovim dijagonalama. Da bi nastavno gradivo bilo zornije i jasnije, pravilne mnogokute i njihove dijagonale izradili su od konca na tvrdoj podlozi s čavlićima. Rezultat njihova rada su vrlo efektni i lijepi uratci koji podsjećaju na čipka. Na slikama u prilogu prikazani su radovi učenika izloženi u razredu.

 


 

[više]

Zašto volimo svoju školu

Autor: Administrator , Karlo Mlakar, 9. 2. 2018. 12:07

[više]

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati

Autor: Gordana Sokol, 8. 2. 2018. 10:46

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

[više]

Croatian Makers liga

Autor: Gordana Sokol, 31. 1. 2018. 18:14

Od ove školske godine učenici naše škole pod vodstvom učiteljice informatike uključili su se u Croatian Makers ligu te krenuli sa usvajanjima novih znanja programiranja robota. U prvom kolu koje je održano u prosincu sudjelovale su dvije ekipe. Ekipu starijeg uzrasta predstavili su učenici 8. razreda Niko Šimek i Nikola Čusek, dok su u ekipi mlađeg uzrasta bili učenici četvrtog razreda Sara Medved, Nika Copak i Teo Plantak. Čestitamo hrabroj petorki na postignutim rezultatima

Atmosferu sa 1. kola natjecanja možete pogledati na slijedećem videu:

Varaždin – OŠ Tužno – Mlađa dobna skupina – Učenik5 from Gordana Sokol on Vimeo.

Kako sve veći broj učenika pokazuje interes za programiranjem robota školske ekipe su svakim danom sve brojnije! 

 


 

[više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Administrator , Mirjana Slunjski, 31. 1. 2018. 18:07

U četvrtak 25. 1. 2017. u Osnovnoj školi Tužno i Područnoj školi Črešnjevo održano je školsko natjecanje iz matematike.

Natjecali su se učenici četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmog razreda. S trinaestero učenika najbrojniji su bili natjecatelji četvrtih razreda, iz petog razreda natjecanju je pristupilo petero učenika, iz šestog razreda natjecalo se četvero učenika, iz sedmog razreda natjecalo se troje učenika, dok se iz osmog razreda natjecala samo jedna učenica.

Čestitamo svim natjecateljima na postignutim rezultatima i učenicima koji su se plasirali na županijsku razinu natjecanja!

[više]

Spirala kvadratnog korijena

Autor: Administrator , Mirjana Slunjski, 29. 1. 2018. 17:05

Već nekoliko godina uzastopce, tijekom zimskih praznika nema snijega pa učenici osmih razreda slobodno vrijeme krate crtanjem kreativne domaće zadaće iz matematike.

Crtajući spiralu kvadratnog korijena učenici su uvježbavali crtati pravi kut i prenositi zadanu duljinu. Radove su učenici obojali drvenim bojicama. Rezultat svog truda izložili su na panoima u svojim razredima.

 

 


 

[više]

Natjecanje iz informatike

Autor: Gordana Sokol, 26. 1. 2018. 17:07

Već tradicionalno natjecanjem iz informatike započinju školska natjecanja učenika osnovnih škola. Tako je natjecanju u kategoriji Algoritmi pristupio učenik 8. razreda Nikola Čusek koji se je svojim izvrsnim postignutim rezultatom plasirao na Županijsko natjecanje.

Ovo je Nikoli već četvrti plasman na županijsko natjecanje te mu i ove godine želimo puno sreće! 

 

 


 

[više]

Božićna radionica Učeničke zadruge „Veselko“

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 18. 12. 2017. 08:20

U sklopu Učeničke zadruge naše škole učenici su sudjelovali u božićnoj radionici na temu: „Božićna drvca u skandinavskom stilu“, na kojoj su izradili ukrase za bor. Nakon marljivog rada svoje su kreativne radove izložili na božićnoj priredbi i organizirali prodaju. Na njihovo veliko veselje tražio se „borić“ više!

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima, roditeljima, bakama i djedovima koji su svojim prilogom podržali rad naše Učeničke zadruge.

Ugođaj s radionice i priredbe pogledajte u galeriji slika.

[više]

Božićna priredba u OŠ Tužno

Autor: Karlo Mlakar, 15. 12. 2017. 17:05

U četvrtak 14. prosinca 2017. u OŠ Tužno održana je tradicionalna božićna priredba.

Na priredbi su gostovali članovi KUD-a Vidovec, a učenici nižih i viših razreda OŠ Tužno raznolikim su scenskim izvedbama upotpunili bogat i zanimljiv program. Plesom, pjesmom, glumom i prigodnim čestitkama mladi su izvođači zabavili brojne posjetitelje.

Više slika u galeriji.

 

 


 

[više]

„Vježbaonica“

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:27

U našoj školi od ove školske godine provodimo sportski program „Vježbaonica“.

Radi se o programu HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA (HŠSS) koji u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima provodimo od listopada školske godine 2017./2018.

Namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

Ciljevi programa:

• poboljšanje zdravstvenog statusa učenika,

• stvaranje zdravih životnih navika,

• povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću kod učenika,

• stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti,

• uključivanje što većeg broja učenika

• zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem, istraživanjem...,

• podizanje broja sati rada ŠSD-a kroz školske sportske aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programski sadržaji podijeljeni su u različite grupe:

o ekipni sportovi s loptom: košarka, rukomet, nogomet, odbojka...,

o sportovi s rekvizitima: tenis, stolni tenis, badminton, hokej...,

o bazični sportovi: atletika, gimnastika, plivanje, borilački sportovi, ritmička gimnastika...,

o plesni sportovi: ples, cheerleading...,

o ostali sportovi: kuglanje, bočanje, skijanje, rolanje, biciklizam, orijentacijsko trčanje, kros, planinarenje, šah.

o sportski sadržaji za razvoj pojedinih sposobnosti: koordinacije, snage, brzine, izdržljivosti, fleksibilnosti, ravoteže...

 

 

 


 

[više]

Univerzalna sportska škola

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:23

I ove nastavne godine u našoj se školi provodi UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA (USŠ).

Univerzalna sportska škola nastala je kao rezultat nedostatka adekvatnog sadržaja za dob djece od 6-10 godina i želje roditelja da se i nakon sportskog vrtića stručan tim trenera nastavi baviti sa njihovom djecom.

Zadatak USŠ je prvenstveno zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem i igrom, te razvojem njihovih sposobnosti, osobina i sportskih znanja predviđena za tu dob.

Kroz program USŠ učenici prolaze tijekom školske godine kroz petnaestak različitih sportova (atletika, gimnastika, nogomet, košarka, rukomet, odbojka, borilački sportovi,..) te dobivaju potpuni uvid u svijet sporta, a pri tome će biti praćeni pod stručnim vodstvom kineziologa, izmjereni baterijom testova, čime će se utvrditi napredak učenika i eventualni potencijal za vrhunski sport. Program je namjenjen za djecu 3. i 4. razreda OŠ sa ciljem kvalitetnog vođenja tjelesne aktivnosti, odnosno tjelesnog vježbanja presudnog za poticaj rasta i razvoja. Bitan faktor za razvoj učenika u ovoj dobi je igra i zadovoljstvo koje oni trebaju prepoznati u sportu. Na temelju ovih činjenica bazira se rad Univerzalne sportske škole u kojoj učitelj vrlo dobro zna dozirati i uravnotežiti (ponekad i prevariti) pobjedu i poraz da na kraju svi izađu kao pobjednici.

Želja nam je što više djece predispozirati za sport, da se sa takvim okruženjem poistovjećuju i da se osjećaju uspješnim. Dokazano je da bavljenje sportom u toj dobi pospješuje koncentraciju kod učenja, a osjećaj uspješnosti gradi samopouzdanje djeteta, što ujedno rezultira boljim uspjehom u školi i kasnije u životu.

 

[više]

Promjena rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 1. 12. 2017. 13:46

​Poštovani učenici i roditeljidana 04. studenog 2017. godine doći će do promjene rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo te će se nastava u matičnoj i područnoj školi organizirati prema sljedećem rasporedu (razredi u matičnoj školi označeni su slovom A dok su razredi u područnoj školi označeni sa slovom B):

 

[više]

Dabar u našoj školi

Autor: Gordana Sokol, 20. 11. 2017. 10:57

Učenici naše škole, desetak hrabrih dabrica i dabrova, u petak su pristupili međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras). Dabar je natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, a promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u ovom natjecanju naši su učenici pokazali da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego i izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

 

Natjecali su se učenici 4. i 8. razreda u kategorijama MiliDabar i KiloDabar. Svi učenici su postigli jako lijepe rezultate, a Najdabricom je proglašena Nika Copak, učenica 4. razreda, dok je Nikola Čusek proglašen Najdabrom u kategoriji 8. razreda. 

Čestitamo svima na lijepim rezultatima!

Više slika potražite u galeriji.

 

 

 
 

 

[više]

Učenici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Autor: Andreja Klen-Barlović, 20. 11. 2017. 08:33

Dana 17.11.2017. godine, učenici te djelatnici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo uz par prigodnih riječi te paljenjem lampiona odali su počast svim žrtvama i braniteljima Vukovara „Grada heroja“ te Škabrnje. Kroz cijeli tjedan učenici te djelatnici škola nosili su crteže Vodotornja koje su izradili učenici povijesne skupine i na taj način podsjetili sve na žrtve koje su pale za slobodu Hrvatske.

Više slika potraite u galeriji.

[više]

Izvanučionička nastava učenika 6.-ih razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo u Hrvatsko zagorje

Autor: Andreja Klen-Barlović, Administrator , 16. 11. 2017. 15:34

Dana 16. studenog 2017. ostvarena je izvanučionička nastava društveno-humanističke grupe predmeta (Vjeronauk, Povijest, Geografija) u Hrvatsko zagorje. Učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji svojih učiteljica,Valentine Barešić, Darinke Horvat i Andreje Klen-Barlović, posjetili su Muzej seljačkih buna i spomenik Matiji Gubcu u Gornjoj Stubici, Centar za posjetitelje turističke zajednice Marije Bistrice i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Učenici su kroz stalni postav Muzeja seljačkih buna, koji je smješten u baroknom dvorcu grofova Oršić, upoznati razvoj feudalizma na području sjeverozapadne Hrvatske.

 

[više]

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Martina Zelčić Kos, Administrator , 13. 11. 2017. 09:28

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, a za datum obilježavanja odabran je datum donošenja prvog hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960. godine. U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Varaždinska županija organizirala je dodijelu prigodnih nagrada najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2016./2017. te gradskim knjižnicama na području Varaždinske županije. Prigodne nagrade najčitačima uručio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek. Među 76 nagrađenih čitača bile su i učenice naše Škole Dora Bišup i Amalija Rafaj Škriljevečki. Naše učenice nagrađene su knjigama.

Više slika poražite u galeriji.

 

 


 

[više]

Izlet u Krapinu

Autor: Karlo Mlakar, Administrator , 6. 11. 2017. 09:24

Zanimljivosti grada Krapine


 

 

U petak 3. studenoga 2017. godine učenici 7. i 8. razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi u gradu Krapini.

Učenici su u pratnji svojih učitelja posjetili Galeriju grada Krapine i razgledali njezin postav, zatim Muzej Ljudevita Gaja, koji se nalazi u rodnoj kući hrvatskoga velikana, te Muzej krapinskih neandertalaca, svjetski poznato nalazište ostataka neandertalskoga pračovjeka.

Obilazeći krapinske znamenitosti i međusobno se družeći, učenici su usvajali raznovrsne povijesne, geografske, biološke i kulturne sadržaje.

[više]

Zanimljivosti sa satova prirode i biologije

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 22:31

[više]

Obavijest

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 09:17


 

Poštovani učenici,

dana 27. listopada 2017 godine (petak) u 17,00 sati, organizira se priredba povodom dana Područne škole Črešnjevo. Toga dana neće biti nastave u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo.

Pozivamo roditelje, bake i djedove da se pridruže slavlju.

Vozni red autobusa za 27. listopada 2017. godine:

  • Polazak Tužno – 15,45
  • Polazak Ledinec – 15,55

Autobus za povratak kućama organiziran je u 19,00 sati.

 


 

[više]

Jesenski izlet „Mladih planinara“ na Grebengrad

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 26. 10. 2017. 18:00

U subotu 21. listopada naši učenici, polaznici planinarske grupe „Mladi planinari“, na prvom izletu u ovoj školskoj godini boravili su na Grebengradu. Izlet je bio ispunjen mnoštvom zanimljivih sadržaja. Na samom početku učenici su posjetili etno park „Gradišće“ u Mađarevu, a zatim šetali prirodom do Planinarske kuće Grebengrad, gdje su vrijeme proveli igrajući nogomet i društvene igre, a pekli su se i kesteni! Veseloj atmosferi pridonijelo je toplo i sunčano jesensko vrijeme. Prije povratka u Mađarevo učenici su posjetili zidine starog grada Grebengrada i uspeli se na vrh Veliki Lubenjak (590 m).

U okviru Male planinarske škole obrađene su teme: kretanje po planinarskim stazama, orijentacija u prirodi, opasnosti u planinama i planinarska etika.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin i našem već stalnom vodiču g. Milanu Turkalju na još jednoj uspješnoj suradnji. Zahvaljujemo i domaćinima u Planinarskoj kući „Grebengrad“ na njihovu gostoprimstvu.

[više]

Županijska smotra Dani kruha 2017.

Autor: Administrator , Valentina Barešić, 18. 10. 2017. 10:00

U subotu 14. listopada 2017., u organizaciji i suradnji Varaždinske županije s Varaždinskom biskupijom, na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je smotra Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na smotri je sudjelovalo ukupno 35 osnovnih i srednjih škola, a ovogodišnji domaćin bila je OŠ Šemovec.

Tema kojom su se predstavile učenice naše škole, članice Učeničke zadruge „Veselko“, bila je: „Kaj su jeli naši stari?“. Posjetitelji su mogli na štandu naše škole kušati tradicionalna jela našeg zavičaja: kram pogače, gibanek z repe, placke, sirne štruklice i prfku kukuruznu zlievku. Uz to, poklonjeni su im i straničnici za knjige, koje su izradile naše učenice, s motivima Dana kruha i receptima za navedena tradicionalna jela. Štand su posjetili mnogobrojni domaći posjetitelji, a svojom su nas posjetom iznenadili i turisti iz 

Poljske i Slovenije.

Učeničku zadrugu predstavljale su učenice 5. i 6. razreda OŠ Tužno (Vita Breški, Jelena Buhin, Ella Đakulović, Ines Kocijan, Ana Minđek, Patricia Ribarić, Sunčica Buhin, Lana Dumbović i Matea Šimek) te učenice 5. razreda PŠ Črešnjevo (Laura Bosilj, Katarina Slunjski i Ana Vidić) u pratnji učiteljica Maje Vugrinec i Valentine Barešić.

Ovim putem zahvaljujemo mamama i bakama te ostalim članovima obitelji na njihovoj pomoći u organizaciji i pripremi ukusnih jela za naš štand.

    

[više]

Terenska nastava učenika nižih razreda

Autor: Martina Herceg, Administrator , 12. 10. 2017. 09:22

Učenici nižih razreda naše škole bili su 10. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu, u pratnji svojih razrednih učiteljica. Tom su prilikom posjetili Tvornicu slatkiša „Kraš“, te Školski muzej.  Zahvaljujući ljubaznim domaćinima u „Krašu“ učenici su naučili mnogo o procesu nastanka čokolade , od uzgoja kakaovca do stavljanja etikete na gotov proizvod. Učenicima je posebno zanimljivo bilo držati u rukama plod kakaovca, te kušati smjesu kakaovca bez ikakvih dodataka. Pri tome su se mnogi neugodno iznenadili zbog njezinog gorkog okusa. Većini se ipak više svidjela degustacija poznatih Kraševih proizvoda.   Nakon „Kraša“ , učenici su posjetili Školski muzej u kojemu su doznali mnogo zanimljivih podataka o školskom životu učenika iz nekih davnih, prošlih vremena.   I učenici, i učiteljice ovu su terensku nastavu ocijenili iznimno uspješnom i svi su se kućama vratili puni dojmova i novih znanja. 

Više slika potražite u fotogaleriji.

[više]

OBAVIJEST

Autor: Darinka Horvat, 10. 10. 2017. 10:42

Dragi roditelji,

Povodom Dana kruha organiziramo prikupljanje trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Kruh svetog Antuna u Varaždinu. Svoj dobrovoljni prilog u vidu trajne hrane ili higijenskih proizvoda možete poslati po svom djetetu. Akcija skupljanja bit će 13. listopada (petak).

Hvala vam na pomoći.

[više]

Olimpijski dan

Autor: Alen Melnjak, Administrator , 16. 9. 2017. 16:04

Dana 14. rujna 2017. u našoj školi slavili smo Hrvatski olimpijski dan. To je dan koji nas potiče na bavljenje sportom, u kojem se podsjećamo da je kretanje život, te da tjelesna aktivnost donosi čovjeku zdravlje i vitalnost.

 

 

 

Svi učenici naše škole formirali su kolonu do našeg olimpijskog ognja. Olimpijska baklja putovala je od prvog do posljednjeg učenika u koloni , koji je predao baklju našem olimpijcu. 

Učenik koji je imao tu ulogu pročitao je olimpijsku povelju te nakon toga zapalio naš olimpijski plamen. Nakon toga učenici su sudjelovali u sportskim aktivnostima . Na taj način simbolično je obilježen Hrvatski olimpijski dan u našoj školi.

 

 

 

 


 

[više]

NOVI UČENICI U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Administrator , Karlo Mlakar, 11. 9. 2017. 13:09

U ponedjeljak 4. rujna 2017. godine započela je još jedna školska godina u OŠ Tužno. Nakon dugih toplih praznika stiglo je vrijeme stjecanja novih znanja i vještina. Poseban je to događaj za 14 prvašića, koji su tim povodom prvi puta sjeli u školske klupe. Nove učenike stoga su prvoga nastavnog dana dočekale ravnateljica Jasna Brdar i razrednica Snježana Nemec, a za njih i njihove roditelje održana je priredba dobrodošlice. Prigodan program pripremili su učenici 2., 3. i 4. razreda uz pomoć učiteljica Martine Herceg, Štefanije Hudoletnjak i Vesne Kovačić.

Kao veseo i zanimljiv početak, ispunjena radnim uspjesima i lijepim zajedničkim trenucima neka svim učenicima i školskim djelatnicima bude cijela nova školska godina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

[više]

Popis udžbenika Osnovne škole Tužno Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 7. 7. 2017. 13:48

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2017./18. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


IZBORI ZA ČLANOVE DJEČJEG OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE VIDOVEC
Microsoft school

 
 

 

 

 
 

 
Red Button

 
 

Stvorimo bolji internet zajedno

 
Mladi planinari

 
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi > Enter
 > Bug
 > PC CHIP


 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2010.

Ukupno: 142558
Ovaj mjesec: 1409
 
 

Hello Kitty i Hrana - GIFMANIA

 

Učenička zadruga
"Veselko"

 

NE govoru mržnje 
na internetu

 

Maturalac

 

 

 
 > Naslovnica OŠ Tužno
CMS za škole logo
Osnovna škola Tužno / Varaždinska 16, HR-42242 Tužno / os-tuzno.skole.hr / ured@os-tuzno.skole.hr
preskoči na navigaciju