preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tužno

VIJESTI - Školska godina 2017./2018.

Sufinanciranje radnih bilježnica i radnih materijala - Općina Vidovec

Autor: Josip Puček, 13. 7. 2018. 10:22

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će Općina Vidovec  u šk. god. 2018./19. financirati kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa (1.-8. razreda) i radnih materijala za tehničku kulturu (5.-8. razreda) za sve učenike sa područja Općine Vidovec (bez obzira sudjeluju li prije navedeni učenici u razmjeni udžbenika).

S poštovanjem,

Ravnateljica:

Jasna Brdar, prof.

[više]

Popis udžbenika za šk. god. 2018./19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 13. 7. 2018. 10:12

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2018./19. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

SVEČANO, PONOSNO I PONOVNO ZAJEDNO!

Autor: Administrator , Sanja Vučkovečki, 5. 7. 2018. 10:34

Na svečanoj dodjeli svjedodžbi 2. srpnja 2018. godine u OŠ Tužno ispratili smo generaciju za pamćenje.

Učenici 8.a razreda iz OŠ Tužno i učenici 8.b razreda iz PŠ Črešnjevo, svoju su dodjelu svjedodžbi učinili doista svečanom. Zajedno, na jedinstven su način uz svoje razrednike pripremljenim programom prikazali mali dio svog osnovnoškolskog putovanja. Emocije svih probudile su tople riječi, sjećanja, pjesma, dojmovi i zahvale.

Ispratili smo 18 odličnih i 8 vrlodobrih učenika. Ne samo da su postizali vrhunske rezultate s brojnim pohvalnicama i nagradama, pokazali su kako se odnosi prema radu te što znači biti učenik.

Sretno vam, Osmaši!

[više]

Jednodnevni izlet učenika 5. i 6. razreda

Autor: Željko Herceg, 15. 6. 2018. 16:06

Dana 1.6.2018. godine, 5. i 6. razreda osnovne škole Tužno i Črešnjevo, bili su na jednodnevnom izletu u Međimurju u sklopu kojega su posjetili dvorac i muzej Zrinskih, grad Čakovec te na kraju Accredo centar u Lopatincu-Zasadbreg. U dvorcu i muzeju Zrinskih su saznali sve o povijesti te plemićke obitelji, u Čakovcu razgledali centar grada i saznali također nešto o samoj njegovoj povijesti, a na kraju su u Accredo centru satima uživali u zabavnim aktivnostima koje su im bile pripremljene. Tijekom 5 sati aktivnosti, učenici su uživali, podijeljeni u timove naučili što je timski rad te se na adrenalinskom parku oslobodili svih strahova i pokazali da su spretni i spremni za sve izazove koji su pred njih stavljeni.

Uz mnoge pohvale domaćina koji su rekli kako tako dobru i kulturnu djecu još nisu imali, vratili smo se puni dojmova i zanimljivih događaja i priča te u potpunosti možemo reci kako je izlet uspio!

[više]

POVIJESNI USPJEH RUKOMETAŠA OŠ TUŽNO

Autor: Administrator , Alen Melnjak, 28. 5. 2018. 10:18

Nakon osvajanja titule županijskih prvaka učenici 5./6.-ih razreda natjecali su se na Poluzavršnici državnog prvenstva u rukometu na kojoj su osim nas nastupali pobjednici iz Međimurske, Krapinsko zagorske, Koprivničko Križevačke , Bjelovarsko bilogorske županije i pobjednik Grada Zagreba. Natjecanje se održalo u srijedu 23.05.2018. Izvlačile su se 2 skupine po 3 ekipe , pobjednik skupine igra finale, drugi u skupini za treće mjesto. U našoj, a i nadasve konkurentnijoj skupini bile su Osnovna škola iz Koprivnice i OŠ „Tituš Brezovački“ iz Zagreba.

Prvu utakmicu igrali smo protiv Osnovne škole iz Koprivnice i uvjerljivo slavili rezultatom 23:14. Nakon toga slijedila je poslastica za gledatelje , pokazalo se poslije da je to zapravo finale prije finala, utakmica između OŠ Tituš Brezovački“ iz Zagreba i naše škole. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, izjednačena i borbena u kojoj je na kraju tijesnim rezultatom slavila Osnovna škola iz Zagreba , rezultatom 18:16( do zadnje minute bilo je 16:16). Na kraju je ta škola bila i pobjednik natjecanja. Treba čestitati našim dečkima na izuzetnoj borbi i odličnoj igri, izostalo je malo sreće da bi rezultat otišao u našu korist i to protiv ekipe u kojoj su večinom igrači iz poznatog rukometnog kluba „PPD Zagreb“. Nakon toga uslijedila je utakmica za treće mjesto protiv 2. Osnovne škole iz Čakovca u kojoj smo slavili rezultatom 26:16 i tako ostvarili povijesni uspjeh za našu školu ,

3.mjesto na Poluzavršnici državnog prvenstva u rukometu za 5./6.-e razrede.

Ovo je nemjerljiv rezultat za našu školu, za 9 učenika koji su činili našu ekipu, od ukupno 17 učenika koji pohađaju 5./6. razred OŠ Tužno!! Bili smo bolji protivnik od puno većih škola, škola iz gradova u kojima djeluju rukometni klubovi, ravnopravni sa jednom školom kao što je „Tituš Brezovački „ iz Zagreba koju pohađa više od 1200 učenika, ogroman je to uspjeh za mjesto koje nema rukometni klub i dvoranu rukometnih dimenzija.

Kapa do poda našim dečkima ( D.J.,L.G.,K.B.,M.B.,M.Š.,J.F.,D.C.,T.Ž.,E.G.)!!!

[više]

Kalkulator bodova za upis u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 24. 5. 2018. 22:54

Poštovani učenici i roditelji,

upis u srednju školu jedna je od mnogih teških odluka koje dijete mora proći na svom putu odrastanja. Kako bi olakšali taj postupak, Varaždinska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija doradila je kalkulator upisa u srednju školu. U nastavku dijelimo link na kalkulator bodova za upis u srednju školu: https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/ .

Dopis Hrvatske zajednice županija te Varaždinske žuapnije nalazi se u privitku ovog članka.

 

 

[više]

Kompozicija geometrijskih tijela

Autor: Mirjana Slunjski, 14. 5. 2018. 08:26


 

[više]

Naši rukometaši prvaci Varaždinske županije

Autor: Administrator , Željko Herceg, 11. 5. 2018. 17:44

Dana 10.05.2018. godine učenici  5. i 6. razreda nastupali su na županijskom natjecanju u rukometu. U jakoj konkurenciji na kojoj su bile i OŠ Ivanec, OŠ Trnovec, VI. osnovna škola Varaždin i V. osnovna skola  Varaždin, učenici osnovne škole Tužno ostvarili su 3 pobjede te postali prvaci Varaždinske županije. Učenici osnovne škole Tužno su se plasirali na regionalno natjecanje koje će se održati u Bjelovaru 23.05.2018. godine. Učenici su borbenošću, lijepom igrom te kulturnim ponašanjem na najbolji način predstavili svoju školu.

[više]

Uspjeh OŠ Tužno u ekološkom kviz

Autor: Administrator , 7. 5. 2018. 15:34

Učenici OŠ Tužno sudjelovali su u Ekološkom kvizu Lijepa naša od 4. svibnja do 6. svibnja 2018. godine u Zagrebu i osvojili 4. mjesto.

U Zagrebu u I Hotelu učenici Patricia Ribarić (5. r.), Sunčica Buhin (6. r.), Luka Švelec (7. r.) i Patrik Brežnjak (8. r.) sudjelovali su u Ekološkom kvizu Lijepa naša, najvećem ekološkom kvizu za hrvatsku mladež u osnovnim i srednjim školama. Učenici, koje su pripremale učiteljica biologije Helena Antić Žiger, učiteljica geografije Valentina Barešić i učiteljica kemije Gordana Ban, prezentirali su svoj istraživački rad „Koliko zagađuju automobili“ te pristupili testiranju znanja o ekologiji.

U ekološkom kvizu natjecale su se 32 osnovne škole iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a učenici OŠ Tužno osvojili su 4. mjesto.

Čestitamo!

 

 


 

[više]

25. državno Natjecanje iz geografije

Autor: Administrator , Valentina Barešić, 30. 4. 2018. 08:17

Od 23. do 25. travnja 2018. u Vukovaru je održano državno Natjecanje iz geografije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 63 učenika osnovnih i 65 učenika srednjih škola. Pravo na sudjelovanje učenici su stekli na temelju kriterija izvrsnosti, tj. po ostvarenom broju bodova na županijskom natjecanju. Učenici osnovnih škola natjecali su se u kategorijama od 5. do 8. razreda, a učenici srednjih škola u kategorijama od 1. do 4. razreda.

 

U kategoriji osmih razreda na natjecanju je sudjelovala učenica naše škole NIKA KOLAREK i osvojila 14. mjesto.

Osim samog natjecanja, tijekom tri dana trajanja programa za učenike i mentore organiziran je razgled znamenitosti grada Vukovara, posjet Muzeju Vučedolske kulture i Memorijalnom groblju te panoramska plovidba brodom Bajadera po Dunavu.

Ovim putem čestitamo Niki na iznimnom uspjehu te joj želimo da i u srednjoj školi nastavi postizati izvrsne rezultate!

 

 


 

[više]

60. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske

Autor: Administrator , 25. 4. 2018. 09:56

Od 9. do 12. travnja 2018. u Poreču se održalo jubilarno 60. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo 254 mladih tehničara - učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda. Mladi tehničari natjecali su se u jednom od dvanaest područja tehničke kulture.

Iz osnovne škole Tužno na natjecanju su sudjelovale dvije učenice, Amalija Rafaj Škriljevečki iz 8. razreda u kategoriji fotografije i Patricija Ribarić iz 5. razreda u kategoriji radiokomunikacije. Amalija Rafaj Škriljevečki osvojila je izvrsno 2. mjesto, dok je Patricija Ribarić osvojila 12. mjesto, što je jako dobar uspjeh, s obzirom da je bila najmlađa natjecateljica u svojoj kategoriji odmjeravajući vještine s učenicima sedmih i osmih razreda.

Natjecanje je trajalo 4 dana te je bilo iznimno zahtjevno, no unatoč tome, ostalo je dovoljno vremena i za druženje, zabavu i stvaranje novih prijateljstava, kao i razgledavanje predivnog grada Poreča.

Učenicama čestitamo na njihovom zalaganju, trudu koji su uložile u pripremu za ovo natjecanje, te ostvarenim rezultatima.

[više]

Noć knjige

Autor: Administrator , Martina Zelčić Kos, 25. 4. 2018. 09:23

Dana 23. travnja 2018. godine učenici i učitelji osnovne škole Tužno obilježili su Noć knjige. Tema ovogodišnje manifestacije bila je Budućnost knjige. Učenicima od 1. do 4. razreda školska knjižničarka pročitala je priču Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea, pripremila kviz znanja nakon odslušane priče te prikazala  istoimeni animirani film. Za učenike od 5. do 8. razreda školska knjižničarka održala je predavanje na temu „Od pločica do korica“ kroz koje su učenici upoznati sa materijalima na kojima su ljudi bilježili svoju misao kroz povijest, pojavom tiskarskog stroja te današnjom sve raširenijom e-knjigom. Nakon odslušanog predavanja učenici su došli do zaključka kako se povijest pisane riječi temeljila upravo na rukom pisanim zapisima. Rukom pisane i prepisivane knjige bile su vrlo cijenjene i skupe, a posao prepisivača važan. Pisanje je tada bilo prava umjetnost. Stoga smo odlučili u goste pozvati vrsnog poznavatelja kaligrafije, varaždinskog gradskog notara Krunoslava Čolu. Našeg uvaženog gosta najavila je naša učenica Ema Biškup.  Predavanje varaždinskog gradskog notara  bilo je vrhunac obilježavanja manifestacije Noći knjige. Predavanju su prisustvovali učenici od 2. do 8. razreda, a samo predavanje bilo je vrlo zanimljivo i poučno. Gradski notar izložio je dio svoje bogate zbirke koju posjeduje. Učenici su vidjeli brojne pisaljke kojima su ljudi pisali kroz povijest, pergament, papirus i dr. Notar im je zorno predočio razvoj pisma, pokazao brojne novine na različitim jezicima svijeta, pokazao lijepo pisanje te na vrlo zabavan način približio dio prošlosti pisanja, materijala za bilježenje misli i pisaljki. Nakon samog predavanja učenici su razgledali postavljenu zbirku, strpljivo čekali ispis vlastitog imena perom g. Čole, a predavanje ocijenili čistom peticom. Na kraju susreta gospodin Čolo darovao nam je „gradskog notara rukom pisanu ispravu“ na naše zajedničko druženje.


 

[više]

Četvrti festival matematike

Autor: Mirjana Slunjski, 12. 4. 2018. 10:54

 

Već četvrti put za redom, učenici OŠ Tužno sudjelovali su na Festivalu matematike u Varaždinu. Natjecali su se ekipno učenici prvih i drugih razreda, ekipa učenika trećih i četvrtih razreda, ekipa učenika petih i šestih razreda te pojedinačno učenici četvrtog, sedmog i osmog razreda. Tako je natjecanju pristupio 21 učenik što u ekipnom, što u pojedinačnom dijelu natjecanja. I postigli su izvrsne rezultate! Učenica 4. razreda Laura Šinko osvojila je 3. mjesto u pojedinačnom natjecanju. Učenica Amalija Rafaj Škriljevečki ostvarila je 1. mjesto među pojedinačnim natjecateljima i osvojila zlatnu medalju u kategoriji osmih razreda. Ostali učenici natjecatelji postigli su jako dobre rezultate na zadovoljstvo svih mentora.

Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima!

[više]

OSMAŠI U VUKOVARU!

Autor: Sanja Vučkovečki, Miroslav Kukec, 9. 4. 2018. 08:11

I ove su godine osmi razredi OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali u Projektu “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i to 28. I 29. ožujka.

U sklopu terenske nastave, u pratnji svojih razrednika i stručnog vodstva, posjetili su Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar te Pastoralni centar sv. Bone i crkvu sv. Filipa i Jakova.

Slušali predavanja Domovinski rat i Bitka za Vukovar.

Nije nedostajalo ni zabave. U večernjim satima organizirana je Disco-večer gdje su se zabavili, zaplesali i družili s učenicima iz drugih škola.

Obišli su i memorijalne lokacije: Mjesto sjećanja-Vukovarska bolnica 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, vojarna i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Na kraju posjeta, naši su učenici uz sve ostale učenike iz drugih škola sudjelovali u Školi mira i kvizu te osvojenim trećim mjestom, dobili brončanu medalju.

Puni dojmova i novih znanja, vratili se svojim domovima.

Sve pohvale organizatorima i prekrasnim, gostoljubivim, toplim Vukovarcima!

Više slika potražite u galeriji.

[više]

PIŠEMO PISMA I PORUKE

Autor: Vesna Kovačić, Administrator , 14. 3. 2018. 09:04

Ovaj tjedan na satu hrvatskog jezika učili smo kako se piše pismo. Ne bilo kakvo pismo. Baš pravo pismo, pisano rukom, kojeg raznosi poštar.

Na početku sata pitali smo se zašto trebamo učiti pisati pismo rukom ako postoje lakši načini slanja poruka (SMS poruke). Ubrzo je učiteljica zadala zadatak da napišemo ljubavno pismo. Nismo se baš osjećali ugodno otkriti u koga smo zaljubljeni. Kako je sat odmicao nama je bilo sve ljepše.

Naše simpatije nismo trebali otkriti. Naučili smo što je ljubav, koja je njezina vrijednost i snaga.

Znamo i pisati prava pisma i cijeniti njihovu vrijednost. Za pisanje pisma treba odvojiti slobodno vrijeme, znati izabrati prave riječi i napisati ih uredno na papir.

Neka smo pisma odnijeli na poštu, a neka smo odnijeli u knjižnicu. Pitate se zašto? Naša knjižničarka Martina Zelčić Kos je raspisala natječaj za najljepše ljubavno pismo. Povjerenstvo (Renata Matić, Karlo Mlakar i Martina Zelčić Kos) nije imalo lak posao i među pismima punih ljubavi izabralo je: Ena Puček 4. razred, Patricia Ribarić 5. razred i Lara Kovačić 7. razred.

   


 

[više]

Sudjelovanje u online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" za šk. god. 2017./2018.

Autor: Andreja Klen-Barlović, Administrator , 11. 3. 2018. 21:50

Učenici naše škole sudjelovali su u online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" koje se održalo 02.03.2018. godine. Članovi našeg tima bili su: Sunčica Buhin (6.a), Luka Švelec (7.a), Leon Božić (8.b), Dario Cuklin (6.a), Doris Plantić (7.b) i Helena Lacković (8.b).

Čestitamo učenicima na izvrsnom postignutom rezultatu!

[više]

60. županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Autor: Miroslav Kukec, Administrator , 9. 3. 2018. 19:51

U petak, 2. ožujka na III. osnovnoj školi Varaždin održano je jubilarno 60. županijsko natjecanje iz tehničke kulture u kojem je, u 12 kategorija, sudjelovalo ukupno 164 učenika.

Iz osnovne škole Tužno na natjecanju je sudjelovalo čak 9 učenika. Prvo mjesto, a samim time i plasman na državno natjecanje osvojile su Patricia Ribarić iz 5. razreda (kategorija radiokomunikacije) i Amalija Rafaj Škriljevečki iz 8. razreda (kategorija fotografija). U kategoriji radiokomunikacije učenici Ella Đakulović, Rafael Vidić, Nikola Čusek, Damjan Plantak i Ana Minđek osvojili su redom od drugog do 6.mjesta. Izvrsno drugo mjesto, iz jedne od najzahtjevnijih kategorija – maketarstvo i modelarstvo, osvojila je učenica Petra Švogor.

Učenicama koje će se natjecati na državnoj razini želimo sreću, a svima ostalima čestitamo na trudu i zalaganju te ostvarenim rezultatima.

[više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 8. 3. 2018. 08:36

Na županijskoj razini Natjecanja iz geografije koje se održalo u četvrtak 1. ožujka 2018. na V. osnovnoj školi u Varaždinu, naši učenici postigli su zapažene rezultate.

 

U kategoriji osmih razreda učenica Nika Kolarek osvojila je 1. MJESTO, čime se predlaže za sudjelovanje na državnoj razini natjecanja.

U kategoriji petih razreda našu školu predstavljala je Patricia Ribarić osvojivši 6. mjesto. U kategoriji sedmih razreda Luka Švelec osvojio je 11. mjesto, dok je u kategoriji osmih razreda Lana Đuras osvojila 9. mjesto.

Ponosni smo na naše učenike i čestitamo im na odličnim rezultatima,

a Niki držimo palčeve za daljnje natjecanje!

[više]

Priroda - biologija

Autor: Administrator , 2. 3. 2018. 09:04

[više]

LIK 2018 - MEDUZA

Autor: Gordana Sokol, 2. 3. 2018. 08:40

Meduza, pegaz, Sitif, Atlas , hvidra…. Mitska bića gledana dječjim očima, oblikovana žicom.

 

Bio je to težak, ali zanimljiv zadatak ovogodišnjeg LIK-a ( natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualne umjetnosti i dizajna ). Na županijsku razinu pristiglo je 199 maštovitih i originalnih radova. Posebno se istaknuo rad NIKE KOLAREK „ Meduza „ ( mentorica Jadranka Kučar).

Odlukom Povjerenstva osvojila je 1. MJESTO u županiji te plasman na Državnu razinu.

I to nije sve!

Dana 26.2 2018. g. u 1. OŠ Varaždin izloženi su i radovi Helene Lacković ( Gifon ) učenice 8. razreda PŠ Črešnjevo i Sare Minđek (Atlas) učenice 7. razreda.

Ponosimo se i čestitamo učenicama, a Niki želimo sreću u daljnjem natjecanju.  

 

 

 

 

 


 

[više]

Obavijest o održavanju nastave

Autor: Josip Puček, 28. 2. 2018. 11:07

Poštovani učenici i roditelji,

dana 1.3.2018. godine, odlukom Varaždinske županije nastava se organizira po redovnom rasporedu.

S poštovanjem!

                                                                                                              Ravnateljica

                                                                                                           Jasna Brdar, prof.

 

[više]

Obavijest o održavanju nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 27. 2. 2018. 10:51

Poštovani roditelji i učenici,

odlukom Varaždinske županije, dana 28.02.2018. (srijeda) zbog vremenskih uvjeta, neće biti organizirana nastava u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo. Odluka Varaždinske županije nalazi se u privitku ove vijesti.

S poštovanjem,

Ravnateljica

Jasna Brdar, prof.

 

[više]

Otvorena županijska izložba učenika osnovnih i srednjih škola - LIK 2018

Autor: Gordana Sokol, 27. 2. 2018. 10:04

Prenosimo vijest sa službenog internet portala Varaždinske županije.

OBJAVLJENO 26.02.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prostorima Prve osnovne škole Varaždin otvorena je izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije, popularnog naziva - LIK 2018, a najboljima su uručena i prigodna priznanja.

Ovogodišnja  je tema bila  „Čudesni svijet mitskih bića“ gdje se kroz medij fotografije ocjenjivala kompozicija, kadar, boja, sjena te ritam svjetla i boje. Ukupno je bilo prijavljeno 199 radova učenika osnovnih škola i 9 radova učenika srednjih škola.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Prve osnovne škole Karmen Hans Jalšovec, prisutnima se obratio te je izložbu i otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je tom prilikom pohvalio sve natjecatelje te im čestitao na kreativnosti i trudu.

- Lijepo je vidjeti sve radove jer su oni plod truda, maštovitosti i uloženog vremena dragih nam učenika. Čestitam i Prvoj osnovnoj školi Varaždin na organizaciji same izložbe koja je tradicionalna i okuplja veliki broj natjecatelja. Osim klasičnog učenja na nastavi, danas učenici sve više putem različitih radionica, vježbi te ovakvih vrsti natjecanja pokazuju svoje interese i vještine, a u tome im puno pomažu učitelji – rekao je zamjenik župana Paljak te nagrađenima zaželio sreću na državnoj izložbi.

Inače, najbolje ocijenjeni radovi su oni Nike Kolarek iz Osnovne škole Tužno, Jane Kovačić iz Šeste osnovne te Noe Stolnika iz Četvrte osnovne odnosno Antonele Beli iz Prve gimnazije, Lukrecije Šešet iz Druge gimnazije i Mihaele Hofman iz Prve privatne gimnazije s pravom javnosti.

[više]

Književni susret s Božidarom Prosenjakom

Autor: Administrator , Martina Zelčić Kos, 21. 2. 2018. 14:28

U našoj je školi u ponedjeljak, 19. veljače 2018., održan književni susret s istaknutim piscem za djecu i odrasle Božidarom Prosenjakom. Pisca smo dočekali u dvorani gdje su publiku činili učenici nižih i viših razreda te njihovi učitelji.

Božidar Prosenjak autor je mnogih djela od kojih su tek neka: Miš, Sijač sreće, Divlji konj, Krilato dijete, Čudo. Njegovu književnu karijeru popratile su i nagrade poput Ivane Brlić- Mažuranić, Grigora Viteza, međunarodna nagrada Ana Frank te brojne druge .

Nakon uvodnih riječi naših učenika, predstavljanja pisca i njegovih djela, obratio nam se i sam pisac.

Pričao nam je o važnosti prave ljubavi, svome djetinjstvu, svojim književnim počecima. Djetinjstvo je za njega bilo posebno doba ispunjeno radošću. Otkrio nam je i svoj strah od prvog dana škole te prepričao neke dogodovštine iz tadašnjih školskih klupa. Spomenuo je i brojne poslove koje je obavljao na svom životnom putu sve dok nije spoznao da je pisanje jedini pravi poziv za njega. Recitirao je svoje brojne pjesme, otkrio gdje pronalazi inspiraciju, zašto je počeo pisati, koliko mu je trebalo da napiše roman Divlji konj i sl. Vrijeme provedeno s njime zaista je projurilo, izmamio je osmjehe na lica naših učenika i učitelja te smo ga nagradili velikim pljeskom.

Na samome kraju susreta, gospodin Prosenjak na poklon je dobio crtež Divljeg konja naše učenice, zbirku dječjih radova na temu likova iz lektira koje su učenici čitali te osvrte i komentare na knjige Divlji konj i Sijač sreće. S djecom se oprostio savjetom: 'Igrajte se i učite - ali nikada u isto vrijeme!'

Fotogalerija.

[više]

Opasnosti od strujnog udara uz prugu

Autor: Gordana Sokol, 20. 2. 2018. 10:19

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis kojeg smo zaprimili od Hrvatskih željeznica te Brošuru koju su Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Sve dosad objavljene brošure za roditelje možete pronaći u Kutku za roditelje.

[više]

Fašnik

Autor: Martina Herceg, 15. 2. 2018. 10:50

Učenici nižih razreda naše škole i ove su godine pjesmom, plesom i veseljem obilježili najluđi dan u godini – Fašnik.

Već od ranog jutra školskim je hodnicima odzvanjao smijeh princeza, dobrih vila, vještica, klaunova i raznih superjunaka.

Vrhunac dana bio je maskenbal i čitanje optužnice Fašniku kojega su učenici optužili za sve loše ocjene, nenapisane zadaće i neizvršene obaveze.

 

 


 

[više]

Zaljubljeni roboti na satu informatike

Autor: Gordana Sokol, 14. 2. 2018. 14:01

Iako u sklopu nastave učenici 6. razreda ne upotrebljavaju mBlock program danas su stečeno znanje, primjenu WHILE petlje, primijenili u programiranju zaljubljenih  mBotova i na taj način obilježili dan zaljubljenih.

Zaljubljeni Stipe vozi po stazi i žuri prema svojoj djevojci. Kada stigne do kraja staze šalje Vlatki ljubavnu poruku, a Vlatka pleše od sreće heart.

Zaljubljenu vožnju pogledajte u nastavku:

[više]

Pravilni mnogokuti i njihove dijagonale

Autor: Mirjana Slunjski, 14. 2. 2018. 13:46

U sedmom razredu, učenici su na satu matematike učili o pravilnim mnogokutima i njihovim dijagonalama. Da bi nastavno gradivo bilo zornije i jasnije, pravilne mnogokute i njihove dijagonale izradili su od konca na tvrdoj podlozi s čavlićima. Rezultat njihova rada su vrlo efektni i lijepi uratci koji podsjećaju na čipka. Na slikama u prilogu prikazani su radovi učenika izloženi u razredu.

 


 

[više]

Zašto volimo svoju školu

Autor: Karlo Mlakar, Administrator , 9. 2. 2018. 12:07

[više]

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati

Autor: Gordana Sokol, 8. 2. 2018. 10:46

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

[više]

Croatian Makers liga

Autor: Gordana Sokol, 31. 1. 2018. 18:14

Od ove školske godine učenici naše škole pod vodstvom učiteljice informatike uključili su se u Croatian Makers ligu te krenuli sa usvajanjima novih znanja programiranja robota. U prvom kolu koje je održano u prosincu sudjelovale su dvije ekipe. Ekipu starijeg uzrasta predstavili su učenici 8. razreda Niko Šimek i Nikola Čusek, dok su u ekipi mlađeg uzrasta bili učenici četvrtog razreda Sara Medved, Nika Copak i Teo Plantak. Čestitamo hrabroj petorki na postignutim rezultatima

Atmosferu sa 1. kola natjecanja možete pogledati na slijedećem videu:

Varaždin – OŠ Tužno – Mlađa dobna skupina – Učenik5 from Gordana Sokol on Vimeo.

Kako sve veći broj učenika pokazuje interes za programiranjem robota školske ekipe su svakim danom sve brojnije! 

 


 

[više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Mirjana Slunjski, Administrator , 31. 1. 2018. 18:07

U četvrtak 25. 1. 2017. u Osnovnoj školi Tužno i Područnoj školi Črešnjevo održano je školsko natjecanje iz matematike.

Natjecali su se učenici četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmog razreda. S trinaestero učenika najbrojniji su bili natjecatelji četvrtih razreda, iz petog razreda natjecanju je pristupilo petero učenika, iz šestog razreda natjecalo se četvero učenika, iz sedmog razreda natjecalo se troje učenika, dok se iz osmog razreda natjecala samo jedna učenica.

Čestitamo svim natjecateljima na postignutim rezultatima i učenicima koji su se plasirali na županijsku razinu natjecanja!

[više]

Spirala kvadratnog korijena

Autor: Mirjana Slunjski, Administrator , 29. 1. 2018. 17:05

Već nekoliko godina uzastopce, tijekom zimskih praznika nema snijega pa učenici osmih razreda slobodno vrijeme krate crtanjem kreativne domaće zadaće iz matematike.

Crtajući spiralu kvadratnog korijena učenici su uvježbavali crtati pravi kut i prenositi zadanu duljinu. Radove su učenici obojali drvenim bojicama. Rezultat svog truda izložili su na panoima u svojim razredima.

 

 


 

[više]

Natjecanje iz informatike

Autor: Gordana Sokol, 26. 1. 2018. 17:07

Već tradicionalno natjecanjem iz informatike započinju školska natjecanja učenika osnovnih škola. Tako je natjecanju u kategoriji Algoritmi pristupio učenik 8. razreda Nikola Čusek koji se je svojim izvrsnim postignutim rezultatom plasirao na Županijsko natjecanje.

Ovo je Nikoli već četvrti plasman na županijsko natjecanje te mu i ove godine želimo puno sreće! 

 

 


 

[više]

Božićna radionica Učeničke zadruge „Veselko“

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 18. 12. 2017. 08:20

U sklopu Učeničke zadruge naše škole učenici su sudjelovali u božićnoj radionici na temu: „Božićna drvca u skandinavskom stilu“, na kojoj su izradili ukrase za bor. Nakon marljivog rada svoje su kreativne radove izložili na božićnoj priredbi i organizirali prodaju. Na njihovo veliko veselje tražio se „borić“ više!

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima, roditeljima, bakama i djedovima koji su svojim prilogom podržali rad naše Učeničke zadruge.

Ugođaj s radionice i priredbe pogledajte u galeriji slika.

[više]

Božićna priredba u OŠ Tužno

Autor: Karlo Mlakar, 15. 12. 2017. 17:05

U četvrtak 14. prosinca 2017. u OŠ Tužno održana je tradicionalna božićna priredba.

Na priredbi su gostovali članovi KUD-a Vidovec, a učenici nižih i viših razreda OŠ Tužno raznolikim su scenskim izvedbama upotpunili bogat i zanimljiv program. Plesom, pjesmom, glumom i prigodnim čestitkama mladi su izvođači zabavili brojne posjetitelje.

Više slika u galeriji.

 

 


 

[više]

„Vježbaonica“

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:27

U našoj školi od ove školske godine provodimo sportski program „Vježbaonica“.

Radi se o programu HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA (HŠSS) koji u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima provodimo od listopada školske godine 2017./2018.

Namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

Ciljevi programa:

• poboljšanje zdravstvenog statusa učenika,

• stvaranje zdravih životnih navika,

• povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću kod učenika,

• stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti,

• uključivanje što većeg broja učenika

• zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem, istraživanjem...,

• podizanje broja sati rada ŠSD-a kroz školske sportske aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programski sadržaji podijeljeni su u različite grupe:

o ekipni sportovi s loptom: košarka, rukomet, nogomet, odbojka...,

o sportovi s rekvizitima: tenis, stolni tenis, badminton, hokej...,

o bazični sportovi: atletika, gimnastika, plivanje, borilački sportovi, ritmička gimnastika...,

o plesni sportovi: ples, cheerleading...,

o ostali sportovi: kuglanje, bočanje, skijanje, rolanje, biciklizam, orijentacijsko trčanje, kros, planinarenje, šah.

o sportski sadržaji za razvoj pojedinih sposobnosti: koordinacije, snage, brzine, izdržljivosti, fleksibilnosti, ravoteže...

 

 

 


 

[više]

Univerzalna sportska škola

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:23

I ove nastavne godine u našoj se školi provodi UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA (USŠ).

Univerzalna sportska škola nastala je kao rezultat nedostatka adekvatnog sadržaja za dob djece od 6-10 godina i želje roditelja da se i nakon sportskog vrtića stručan tim trenera nastavi baviti sa njihovom djecom.

Zadatak USŠ je prvenstveno zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem i igrom, te razvojem njihovih sposobnosti, osobina i sportskih znanja predviđena za tu dob.

Kroz program USŠ učenici prolaze tijekom školske godine kroz petnaestak različitih sportova (atletika, gimnastika, nogomet, košarka, rukomet, odbojka, borilački sportovi,..) te dobivaju potpuni uvid u svijet sporta, a pri tome će biti praćeni pod stručnim vodstvom kineziologa, izmjereni baterijom testova, čime će se utvrditi napredak učenika i eventualni potencijal za vrhunski sport. Program je namjenjen za djecu 3. i 4. razreda OŠ sa ciljem kvalitetnog vođenja tjelesne aktivnosti, odnosno tjelesnog vježbanja presudnog za poticaj rasta i razvoja. Bitan faktor za razvoj učenika u ovoj dobi je igra i zadovoljstvo koje oni trebaju prepoznati u sportu. Na temelju ovih činjenica bazira se rad Univerzalne sportske škole u kojoj učitelj vrlo dobro zna dozirati i uravnotežiti (ponekad i prevariti) pobjedu i poraz da na kraju svi izađu kao pobjednici.

Želja nam je što više djece predispozirati za sport, da se sa takvim okruženjem poistovjećuju i da se osjećaju uspješnim. Dokazano je da bavljenje sportom u toj dobi pospješuje koncentraciju kod učenja, a osjećaj uspješnosti gradi samopouzdanje djeteta, što ujedno rezultira boljim uspjehom u školi i kasnije u životu.

 

[više]

Promjena rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 1. 12. 2017. 13:46

​Poštovani učenici i roditeljidana 04. studenog 2017. godine doći će do promjene rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo te će se nastava u matičnoj i područnoj školi organizirati prema sljedećem rasporedu (razredi u matičnoj školi označeni su slovom A dok su razredi u područnoj školi označeni sa slovom B):

 

[više]

Dabar u našoj školi

Autor: Gordana Sokol, 20. 11. 2017. 10:57

Učenici naše škole, desetak hrabrih dabrica i dabrova, u petak su pristupili međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras). Dabar je natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, a promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u ovom natjecanju naši su učenici pokazali da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego i izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

 

Natjecali su se učenici 4. i 8. razreda u kategorijama MiliDabar i KiloDabar. Svi učenici su postigli jako lijepe rezultate, a Najdabricom je proglašena Nika Copak, učenica 4. razreda, dok je Nikola Čusek proglašen Najdabrom u kategoriji 8. razreda. 

Čestitamo svima na lijepim rezultatima!

Više slika potražite u galeriji.

 

 

 
 

 

[više]

Učenici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Autor: Andreja Klen-Barlović, 20. 11. 2017. 08:33

Dana 17.11.2017. godine, učenici te djelatnici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo uz par prigodnih riječi te paljenjem lampiona odali su počast svim žrtvama i braniteljima Vukovara „Grada heroja“ te Škabrnje. Kroz cijeli tjedan učenici te djelatnici škola nosili su crteže Vodotornja koje su izradili učenici povijesne skupine i na taj način podsjetili sve na žrtve koje su pale za slobodu Hrvatske.

Više slika potraite u galeriji.

[više]

Izvanučionička nastava učenika 6.-ih razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo u Hrvatsko zagorje

Autor: Andreja Klen-Barlović, Administrator , 16. 11. 2017. 15:34

Dana 16. studenog 2017. ostvarena je izvanučionička nastava društveno-humanističke grupe predmeta (Vjeronauk, Povijest, Geografija) u Hrvatsko zagorje. Učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji svojih učiteljica,Valentine Barešić, Darinke Horvat i Andreje Klen-Barlović, posjetili su Muzej seljačkih buna i spomenik Matiji Gubcu u Gornjoj Stubici, Centar za posjetitelje turističke zajednice Marije Bistrice i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Učenici su kroz stalni postav Muzeja seljačkih buna, koji je smješten u baroknom dvorcu grofova Oršić, upoznati razvoj feudalizma na području sjeverozapadne Hrvatske.

 

[više]

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Martina Zelčić Kos, Administrator , 13. 11. 2017. 09:28

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, a za datum obilježavanja odabran je datum donošenja prvog hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960. godine. U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Varaždinska županija organizirala je dodijelu prigodnih nagrada najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2016./2017. te gradskim knjižnicama na području Varaždinske županije. Prigodne nagrade najčitačima uručio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek. Među 76 nagrađenih čitača bile su i učenice naše Škole Dora Bišup i Amalija Rafaj Škriljevečki. Naše učenice nagrađene su knjigama.

Više slika poražite u galeriji.

 

 


 

[više]

Izlet u Krapinu

Autor: Karlo Mlakar, Administrator , 6. 11. 2017. 09:24

Zanimljivosti grada Krapine


 

 

U petak 3. studenoga 2017. godine učenici 7. i 8. razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi u gradu Krapini.

Učenici su u pratnji svojih učitelja posjetili Galeriju grada Krapine i razgledali njezin postav, zatim Muzej Ljudevita Gaja, koji se nalazi u rodnoj kući hrvatskoga velikana, te Muzej krapinskih neandertalaca, svjetski poznato nalazište ostataka neandertalskoga pračovjeka.

Obilazeći krapinske znamenitosti i međusobno se družeći, učenici su usvajali raznovrsne povijesne, geografske, biološke i kulturne sadržaje.

[više]

Zanimljivosti sa satova prirode i biologije

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 22:31

[više]

Obavijest

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 09:17


 

Poštovani učenici,

dana 27. listopada 2017 godine (petak) u 17,00 sati, organizira se priredba povodom dana Područne škole Črešnjevo. Toga dana neće biti nastave u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo.

Pozivamo roditelje, bake i djedove da se pridruže slavlju.

Vozni red autobusa za 27. listopada 2017. godine:

  • Polazak Tužno – 15,45
  • Polazak Ledinec – 15,55

Autobus za povratak kućama organiziran je u 19,00 sati.

 


 

[više]

Jesenski izlet „Mladih planinara“ na Grebengrad

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 26. 10. 2017. 18:00

U subotu 21. listopada naši učenici, polaznici planinarske grupe „Mladi planinari“, na prvom izletu u ovoj školskoj godini boravili su na Grebengradu. Izlet je bio ispunjen mnoštvom zanimljivih sadržaja. Na samom početku učenici su posjetili etno park „Gradišće“ u Mađarevu, a zatim šetali prirodom do Planinarske kuće Grebengrad, gdje su vrijeme proveli igrajući nogomet i društvene igre, a pekli su se i kesteni! Veseloj atmosferi pridonijelo je toplo i sunčano jesensko vrijeme. Prije povratka u Mađarevo učenici su posjetili zidine starog grada Grebengrada i uspeli se na vrh Veliki Lubenjak (590 m).

U okviru Male planinarske škole obrađene su teme: kretanje po planinarskim stazama, orijentacija u prirodi, opasnosti u planinama i planinarska etika.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin i našem već stalnom vodiču g. Milanu Turkalju na još jednoj uspješnoj suradnji. Zahvaljujemo i domaćinima u Planinarskoj kući „Grebengrad“ na njihovu gostoprimstvu.

[više]

Županijska smotra Dani kruha 2017.

Autor: Administrator , Valentina Barešić, 18. 10. 2017. 10:00

U subotu 14. listopada 2017., u organizaciji i suradnji Varaždinske županije s Varaždinskom biskupijom, na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je smotra Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na smotri je sudjelovalo ukupno 35 osnovnih i srednjih škola, a ovogodišnji domaćin bila je OŠ Šemovec.

Tema kojom su se predstavile učenice naše škole, članice Učeničke zadruge „Veselko“, bila je: „Kaj su jeli naši stari?“. Posjetitelji su mogli na štandu naše škole kušati tradicionalna jela našeg zavičaja: kram pogače, gibanek z repe, placke, sirne štruklice i prfku kukuruznu zlievku. Uz to, poklonjeni su im i straničnici za knjige, koje su izradile naše učenice, s motivima Dana kruha i receptima za navedena tradicionalna jela. Štand su posjetili mnogobrojni domaći posjetitelji, a svojom su nas posjetom iznenadili i turisti iz 

Poljske i Slovenije.

Učeničku zadrugu predstavljale su učenice 5. i 6. razreda OŠ Tužno (Vita Breški, Jelena Buhin, Ella Đakulović, Ines Kocijan, Ana Minđek, Patricia Ribarić, Sunčica Buhin, Lana Dumbović i Matea Šimek) te učenice 5. razreda PŠ Črešnjevo (Laura Bosilj, Katarina Slunjski i Ana Vidić) u pratnji učiteljica Maje Vugrinec i Valentine Barešić.

Ovim putem zahvaljujemo mamama i bakama te ostalim članovima obitelji na njihovoj pomoći u organizaciji i pripremi ukusnih jela za naš štand.

    

[više]

Terenska nastava učenika nižih razreda

Autor: Martina Herceg, Administrator , 12. 10. 2017. 09:22

Učenici nižih razreda naše škole bili su 10. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu, u pratnji svojih razrednih učiteljica. Tom su prilikom posjetili Tvornicu slatkiša „Kraš“, te Školski muzej.  Zahvaljujući ljubaznim domaćinima u „Krašu“ učenici su naučili mnogo o procesu nastanka čokolade , od uzgoja kakaovca do stavljanja etikete na gotov proizvod. Učenicima je posebno zanimljivo bilo držati u rukama plod kakaovca, te kušati smjesu kakaovca bez ikakvih dodataka. Pri tome su se mnogi neugodno iznenadili zbog njezinog gorkog okusa. Većini se ipak više svidjela degustacija poznatih Kraševih proizvoda.   Nakon „Kraša“ , učenici su posjetili Školski muzej u kojemu su doznali mnogo zanimljivih podataka o školskom životu učenika iz nekih davnih, prošlih vremena.   I učenici, i učiteljice ovu su terensku nastavu ocijenili iznimno uspješnom i svi su se kućama vratili puni dojmova i novih znanja. 

Više slika potražite u fotogaleriji.

[više]

OBAVIJEST

Autor: Darinka Horvat, 10. 10. 2017. 10:42

Dragi roditelji,

Povodom Dana kruha organiziramo prikupljanje trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Kruh svetog Antuna u Varaždinu. Svoj dobrovoljni prilog u vidu trajne hrane ili higijenskih proizvoda možete poslati po svom djetetu. Akcija skupljanja bit će 13. listopada (petak).

Hvala vam na pomoći.

[više]

Olimpijski dan

Autor: Alen Melnjak, Administrator , 16. 9. 2017. 16:04

Dana 14. rujna 2017. u našoj školi slavili smo Hrvatski olimpijski dan. To je dan koji nas potiče na bavljenje sportom, u kojem se podsjećamo da je kretanje život, te da tjelesna aktivnost donosi čovjeku zdravlje i vitalnost.

 

 

 

Svi učenici naše škole formirali su kolonu do našeg olimpijskog ognja. Olimpijska baklja putovala je od prvog do posljednjeg učenika u koloni , koji je predao baklju našem olimpijcu. 

Učenik koji je imao tu ulogu pročitao je olimpijsku povelju te nakon toga zapalio naš olimpijski plamen. Nakon toga učenici su sudjelovali u sportskim aktivnostima . Na taj način simbolično je obilježen Hrvatski olimpijski dan u našoj školi.

 

 

 

 


 

[više]

NOVI UČENICI U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Administrator , Karlo Mlakar, 11. 9. 2017. 13:09

U ponedjeljak 4. rujna 2017. godine započela je još jedna školska godina u OŠ Tužno. Nakon dugih toplih praznika stiglo je vrijeme stjecanja novih znanja i vještina. Poseban je to događaj za 14 prvašića, koji su tim povodom prvi puta sjeli u školske klupe. Nove učenike stoga su prvoga nastavnog dana dočekale ravnateljica Jasna Brdar i razrednica Snježana Nemec, a za njih i njihove roditelje održana je priredba dobrodošlice. Prigodan program pripremili su učenici 2., 3. i 4. razreda uz pomoć učiteljica Martine Herceg, Štefanije Hudoletnjak i Vesne Kovačić.

Kao veseo i zanimljiv početak, ispunjena radnim uspjesima i lijepim zajedničkim trenucima neka svim učenicima i školskim djelatnicima bude cijela nova školska godina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

[više]

Popis udžbenika Osnovne škole Tužno Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 7. 7. 2017. 13:48

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2017./18. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


vijesti

Sufinanciranje radnih bilježnica i radnih materijala - Općina Vidovec

Autor: Josip Puček, 13. 7. 2018. 10:22

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će Općina Vidovec  u šk. god. 2018./19. financirati kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa (1.-8. razreda) i radnih materijala za tehničku kulturu (5.-8. razreda) za sve učenike sa područja Općine Vidovec (bez obzira sudjeluju li prije navedeni učenici u razmjeni udžbenika).

S poštovanjem,

Ravnateljica:

Jasna Brdar, prof.

[više]

Popis udžbenika za šk. god. 2018./19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 13. 7. 2018. 10:12

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2018./19. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

SVEČANO, PONOSNO I PONOVNO ZAJEDNO!

Autor: Administrator , Sanja Vučkovečki, 5. 7. 2018. 10:34

Na svečanoj dodjeli svjedodžbi 2. srpnja 2018. godine u OŠ Tužno ispratili smo generaciju za pamćenje.

Učenici 8.a razreda iz OŠ Tužno i učenici 8.b razreda iz PŠ Črešnjevo, svoju su dodjelu svjedodžbi učinili doista svečanom. Zajedno, na jedinstven su način uz svoje razrednike pripremljenim programom prikazali mali dio svog osnovnoškolskog putovanja. Emocije svih probudile su tople riječi, sjećanja, pjesma, dojmovi i zahvale.

Ispratili smo 18 odličnih i 8 vrlodobrih učenika. Ne samo da su postizali vrhunske rezultate s brojnim pohvalnicama i nagradama, pokazali su kako se odnosi prema radu te što znači biti učenik.

Sretno vam, Osmaši!

[više]

Jednodnevni izlet učenika 5. i 6. razreda

Autor: Željko Herceg, 15. 6. 2018. 16:06

Dana 1.6.2018. godine, 5. i 6. razreda osnovne škole Tužno i Črešnjevo, bili su na jednodnevnom izletu u Međimurju u sklopu kojega su posjetili dvorac i muzej Zrinskih, grad Čakovec te na kraju Accredo centar u Lopatincu-Zasadbreg. U dvorcu i muzeju Zrinskih su saznali sve o povijesti te plemićke obitelji, u Čakovcu razgledali centar grada i saznali također nešto o samoj njegovoj povijesti, a na kraju su u Accredo centru satima uživali u zabavnim aktivnostima koje su im bile pripremljene. Tijekom 5 sati aktivnosti, učenici su uživali, podijeljeni u timove naučili što je timski rad te se na adrenalinskom parku oslobodili svih strahova i pokazali da su spretni i spremni za sve izazove koji su pred njih stavljeni.

Uz mnoge pohvale domaćina koji su rekli kako tako dobru i kulturnu djecu još nisu imali, vratili smo se puni dojmova i zanimljivih događaja i priča te u potpunosti možemo reci kako je izlet uspio!

[više]

POVIJESNI USPJEH RUKOMETAŠA OŠ TUŽNO

Autor: Administrator , Alen Melnjak, 28. 5. 2018. 10:18

Nakon osvajanja titule županijskih prvaka učenici 5./6.-ih razreda natjecali su se na Poluzavršnici državnog prvenstva u rukometu na kojoj su osim nas nastupali pobjednici iz Međimurske, Krapinsko zagorske, Koprivničko Križevačke , Bjelovarsko bilogorske županije i pobjednik Grada Zagreba. Natjecanje se održalo u srijedu 23.05.2018. Izvlačile su se 2 skupine po 3 ekipe , pobjednik skupine igra finale, drugi u skupini za treće mjesto. U našoj, a i nadasve konkurentnijoj skupini bile su Osnovna škola iz Koprivnice i OŠ „Tituš Brezovački“ iz Zagreba.

Prvu utakmicu igrali smo protiv Osnovne škole iz Koprivnice i uvjerljivo slavili rezultatom 23:14. Nakon toga slijedila je poslastica za gledatelje , pokazalo se poslije da je to zapravo finale prije finala, utakmica između OŠ Tituš Brezovački“ iz Zagreba i naše škole. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, izjednačena i borbena u kojoj je na kraju tijesnim rezultatom slavila Osnovna škola iz Zagreba , rezultatom 18:16( do zadnje minute bilo je 16:16). Na kraju je ta škola bila i pobjednik natjecanja. Treba čestitati našim dečkima na izuzetnoj borbi i odličnoj igri, izostalo je malo sreće da bi rezultat otišao u našu korist i to protiv ekipe u kojoj su večinom igrači iz poznatog rukometnog kluba „PPD Zagreb“. Nakon toga uslijedila je utakmica za treće mjesto protiv 2. Osnovne škole iz Čakovca u kojoj smo slavili rezultatom 26:16 i tako ostvarili povijesni uspjeh za našu školu ,

3.mjesto na Poluzavršnici državnog prvenstva u rukometu za 5./6.-e razrede.

Ovo je nemjerljiv rezultat za našu školu, za 9 učenika koji su činili našu ekipu, od ukupno 17 učenika koji pohađaju 5./6. razred OŠ Tužno!! Bili smo bolji protivnik od puno većih škola, škola iz gradova u kojima djeluju rukometni klubovi, ravnopravni sa jednom školom kao što je „Tituš Brezovački „ iz Zagreba koju pohađa više od 1200 učenika, ogroman je to uspjeh za mjesto koje nema rukometni klub i dvoranu rukometnih dimenzija.

Kapa do poda našim dečkima ( D.J.,L.G.,K.B.,M.B.,M.Š.,J.F.,D.C.,T.Ž.,E.G.)!!!

[više]

Kalkulator bodova za upis u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 24. 5. 2018. 22:54

Poštovani učenici i roditelji,

upis u srednju školu jedna je od mnogih teških odluka koje dijete mora proći na svom putu odrastanja. Kako bi olakšali taj postupak, Varaždinska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija doradila je kalkulator upisa u srednju školu. U nastavku dijelimo link na kalkulator bodova za upis u srednju školu: https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/ .

Dopis Hrvatske zajednice županija te Varaždinske žuapnije nalazi se u privitku ovog članka.

 

 

[više]

Kompozicija geometrijskih tijela

Autor: Mirjana Slunjski, 14. 5. 2018. 08:26


 

[više]

Naši rukometaši prvaci Varaždinske županije

Autor: Administrator , Željko Herceg, 11. 5. 2018. 17:44

Dana 10.05.2018. godine učenici  5. i 6. razreda nastupali su na županijskom natjecanju u rukometu. U jakoj konkurenciji na kojoj su bile i OŠ Ivanec, OŠ Trnovec, VI. osnovna škola Varaždin i V. osnovna skola  Varaždin, učenici osnovne škole Tužno ostvarili su 3 pobjede te postali prvaci Varaždinske županije. Učenici osnovne škole Tužno su se plasirali na regionalno natjecanje koje će se održati u Bjelovaru 23.05.2018. godine. Učenici su borbenošću, lijepom igrom te kulturnim ponašanjem na najbolji način predstavili svoju školu.

[više]

Uspjeh OŠ Tužno u ekološkom kviz

Autor: Administrator , 7. 5. 2018. 15:34

Učenici OŠ Tužno sudjelovali su u Ekološkom kvizu Lijepa naša od 4. svibnja do 6. svibnja 2018. godine u Zagrebu i osvojili 4. mjesto.

U Zagrebu u I Hotelu učenici Patricia Ribarić (5. r.), Sunčica Buhin (6. r.), Luka Švelec (7. r.) i Patrik Brežnjak (8. r.) sudjelovali su u Ekološkom kvizu Lijepa naša, najvećem ekološkom kvizu za hrvatsku mladež u osnovnim i srednjim školama. Učenici, koje su pripremale učiteljica biologije Helena Antić Žiger, učiteljica geografije Valentina Barešić i učiteljica kemije Gordana Ban, prezentirali su svoj istraživački rad „Koliko zagađuju automobili“ te pristupili testiranju znanja o ekologiji.

U ekološkom kvizu natjecale su se 32 osnovne škole iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a učenici OŠ Tužno osvojili su 4. mjesto.

Čestitamo!

 

 


 

[više]

25. državno Natjecanje iz geografije

Autor: Administrator , Valentina Barešić, 30. 4. 2018. 08:17

Od 23. do 25. travnja 2018. u Vukovaru je održano državno Natjecanje iz geografije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 63 učenika osnovnih i 65 učenika srednjih škola. Pravo na sudjelovanje učenici su stekli na temelju kriterija izvrsnosti, tj. po ostvarenom broju bodova na županijskom natjecanju. Učenici osnovnih škola natjecali su se u kategorijama od 5. do 8. razreda, a učenici srednjih škola u kategorijama od 1. do 4. razreda.

 

U kategoriji osmih razreda na natjecanju je sudjelovala učenica naše škole NIKA KOLAREK i osvojila 14. mjesto.

Osim samog natjecanja, tijekom tri dana trajanja programa za učenike i mentore organiziran je razgled znamenitosti grada Vukovara, posjet Muzeju Vučedolske kulture i Memorijalnom groblju te panoramska plovidba brodom Bajadera po Dunavu.

Ovim putem čestitamo Niki na iznimnom uspjehu te joj želimo da i u srednjoj školi nastavi postizati izvrsne rezultate!

 

 


 

[više]

60. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske

Autor: Administrator , 25. 4. 2018. 09:56

Od 9. do 12. travnja 2018. u Poreču se održalo jubilarno 60. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo 254 mladih tehničara - učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda. Mladi tehničari natjecali su se u jednom od dvanaest područja tehničke kulture.

Iz osnovne škole Tužno na natjecanju su sudjelovale dvije učenice, Amalija Rafaj Škriljevečki iz 8. razreda u kategoriji fotografije i Patricija Ribarić iz 5. razreda u kategoriji radiokomunikacije. Amalija Rafaj Škriljevečki osvojila je izvrsno 2. mjesto, dok je Patricija Ribarić osvojila 12. mjesto, što je jako dobar uspjeh, s obzirom da je bila najmlađa natjecateljica u svojoj kategoriji odmjeravajući vještine s učenicima sedmih i osmih razreda.

Natjecanje je trajalo 4 dana te je bilo iznimno zahtjevno, no unatoč tome, ostalo je dovoljno vremena i za druženje, zabavu i stvaranje novih prijateljstava, kao i razgledavanje predivnog grada Poreča.

Učenicama čestitamo na njihovom zalaganju, trudu koji su uložile u pripremu za ovo natjecanje, te ostvarenim rezultatima.

[više]

Noć knjige

Autor: Administrator , Martina Zelčić Kos, 25. 4. 2018. 09:23

Dana 23. travnja 2018. godine učenici i učitelji osnovne škole Tužno obilježili su Noć knjige. Tema ovogodišnje manifestacije bila je Budućnost knjige. Učenicima od 1. do 4. razreda školska knjižničarka pročitala je priču Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea, pripremila kviz znanja nakon odslušane priče te prikazala  istoimeni animirani film. Za učenike od 5. do 8. razreda školska knjižničarka održala je predavanje na temu „Od pločica do korica“ kroz koje su učenici upoznati sa materijalima na kojima su ljudi bilježili svoju misao kroz povijest, pojavom tiskarskog stroja te današnjom sve raširenijom e-knjigom. Nakon odslušanog predavanja učenici su došli do zaključka kako se povijest pisane riječi temeljila upravo na rukom pisanim zapisima. Rukom pisane i prepisivane knjige bile su vrlo cijenjene i skupe, a posao prepisivača važan. Pisanje je tada bilo prava umjetnost. Stoga smo odlučili u goste pozvati vrsnog poznavatelja kaligrafije, varaždinskog gradskog notara Krunoslava Čolu. Našeg uvaženog gosta najavila je naša učenica Ema Biškup.  Predavanje varaždinskog gradskog notara  bilo je vrhunac obilježavanja manifestacije Noći knjige. Predavanju su prisustvovali učenici od 2. do 8. razreda, a samo predavanje bilo je vrlo zanimljivo i poučno. Gradski notar izložio je dio svoje bogate zbirke koju posjeduje. Učenici su vidjeli brojne pisaljke kojima su ljudi pisali kroz povijest, pergament, papirus i dr. Notar im je zorno predočio razvoj pisma, pokazao brojne novine na različitim jezicima svijeta, pokazao lijepo pisanje te na vrlo zabavan način približio dio prošlosti pisanja, materijala za bilježenje misli i pisaljki. Nakon samog predavanja učenici su razgledali postavljenu zbirku, strpljivo čekali ispis vlastitog imena perom g. Čole, a predavanje ocijenili čistom peticom. Na kraju susreta gospodin Čolo darovao nam je „gradskog notara rukom pisanu ispravu“ na naše zajedničko druženje.


 

[više]

Četvrti festival matematike

Autor: Mirjana Slunjski, 12. 4. 2018. 10:54

 

Već četvrti put za redom, učenici OŠ Tužno sudjelovali su na Festivalu matematike u Varaždinu. Natjecali su se ekipno učenici prvih i drugih razreda, ekipa učenika trećih i četvrtih razreda, ekipa učenika petih i šestih razreda te pojedinačno učenici četvrtog, sedmog i osmog razreda. Tako je natjecanju pristupio 21 učenik što u ekipnom, što u pojedinačnom dijelu natjecanja. I postigli su izvrsne rezultate! Učenica 4. razreda Laura Šinko osvojila je 3. mjesto u pojedinačnom natjecanju. Učenica Amalija Rafaj Škriljevečki ostvarila je 1. mjesto među pojedinačnim natjecateljima i osvojila zlatnu medalju u kategoriji osmih razreda. Ostali učenici natjecatelji postigli su jako dobre rezultate na zadovoljstvo svih mentora.

Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima!

[više]

OSMAŠI U VUKOVARU!

Autor: Sanja Vučkovečki, Miroslav Kukec, 9. 4. 2018. 08:11

I ove su godine osmi razredi OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali u Projektu “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i to 28. I 29. ožujka.

U sklopu terenske nastave, u pratnji svojih razrednika i stručnog vodstva, posjetili su Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar te Pastoralni centar sv. Bone i crkvu sv. Filipa i Jakova.

Slušali predavanja Domovinski rat i Bitka za Vukovar.

Nije nedostajalo ni zabave. U večernjim satima organizirana je Disco-večer gdje su se zabavili, zaplesali i družili s učenicima iz drugih škola.

Obišli su i memorijalne lokacije: Mjesto sjećanja-Vukovarska bolnica 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, vojarna i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Na kraju posjeta, naši su učenici uz sve ostale učenike iz drugih škola sudjelovali u Školi mira i kvizu te osvojenim trećim mjestom, dobili brončanu medalju.

Puni dojmova i novih znanja, vratili se svojim domovima.

Sve pohvale organizatorima i prekrasnim, gostoljubivim, toplim Vukovarcima!

Više slika potražite u galeriji.

[više]

PIŠEMO PISMA I PORUKE

Autor: Vesna Kovačić, Administrator , 14. 3. 2018. 09:04

Ovaj tjedan na satu hrvatskog jezika učili smo kako se piše pismo. Ne bilo kakvo pismo. Baš pravo pismo, pisano rukom, kojeg raznosi poštar.

Na početku sata pitali smo se zašto trebamo učiti pisati pismo rukom ako postoje lakši načini slanja poruka (SMS poruke). Ubrzo je učiteljica zadala zadatak da napišemo ljubavno pismo. Nismo se baš osjećali ugodno otkriti u koga smo zaljubljeni. Kako je sat odmicao nama je bilo sve ljepše.

Naše simpatije nismo trebali otkriti. Naučili smo što je ljubav, koja je njezina vrijednost i snaga.

Znamo i pisati prava pisma i cijeniti njihovu vrijednost. Za pisanje pisma treba odvojiti slobodno vrijeme, znati izabrati prave riječi i napisati ih uredno na papir.

Neka smo pisma odnijeli na poštu, a neka smo odnijeli u knjižnicu. Pitate se zašto? Naša knjižničarka Martina Zelčić Kos je raspisala natječaj za najljepše ljubavno pismo. Povjerenstvo (Renata Matić, Karlo Mlakar i Martina Zelčić Kos) nije imalo lak posao i među pismima punih ljubavi izabralo je: Ena Puček 4. razred, Patricia Ribarić 5. razred i Lara Kovačić 7. razred.

   


 

[više]

Sudjelovanje u online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" za šk. god. 2017./2018.

Autor: Andreja Klen-Barlović, Administrator , 11. 3. 2018. 21:50

Učenici naše škole sudjelovali su u online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" koje se održalo 02.03.2018. godine. Članovi našeg tima bili su: Sunčica Buhin (6.a), Luka Švelec (7.a), Leon Božić (8.b), Dario Cuklin (6.a), Doris Plantić (7.b) i Helena Lacković (8.b).

Čestitamo učenicima na izvrsnom postignutom rezultatu!

[više]

60. županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Autor: Miroslav Kukec, Administrator , 9. 3. 2018. 19:51

U petak, 2. ožujka na III. osnovnoj školi Varaždin održano je jubilarno 60. županijsko natjecanje iz tehničke kulture u kojem je, u 12 kategorija, sudjelovalo ukupno 164 učenika.

Iz osnovne škole Tužno na natjecanju je sudjelovalo čak 9 učenika. Prvo mjesto, a samim time i plasman na državno natjecanje osvojile su Patricia Ribarić iz 5. razreda (kategorija radiokomunikacije) i Amalija Rafaj Škriljevečki iz 8. razreda (kategorija fotografija). U kategoriji radiokomunikacije učenici Ella Đakulović, Rafael Vidić, Nikola Čusek, Damjan Plantak i Ana Minđek osvojili su redom od drugog do 6.mjesta. Izvrsno drugo mjesto, iz jedne od najzahtjevnijih kategorija – maketarstvo i modelarstvo, osvojila je učenica Petra Švogor.

Učenicama koje će se natjecati na državnoj razini želimo sreću, a svima ostalima čestitamo na trudu i zalaganju te ostvarenim rezultatima.

[više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 8. 3. 2018. 08:36

Na županijskoj razini Natjecanja iz geografije koje se održalo u četvrtak 1. ožujka 2018. na V. osnovnoj školi u Varaždinu, naši učenici postigli su zapažene rezultate.

 

U kategoriji osmih razreda učenica Nika Kolarek osvojila je 1. MJESTO, čime se predlaže za sudjelovanje na državnoj razini natjecanja.

U kategoriji petih razreda našu školu predstavljala je Patricia Ribarić osvojivši 6. mjesto. U kategoriji sedmih razreda Luka Švelec osvojio je 11. mjesto, dok je u kategoriji osmih razreda Lana Đuras osvojila 9. mjesto.

Ponosni smo na naše učenike i čestitamo im na odličnim rezultatima,

a Niki držimo palčeve za daljnje natjecanje!

[više]

Priroda - biologija

Autor: Administrator , 2. 3. 2018. 09:04

[više]

LIK 2018 - MEDUZA

Autor: Gordana Sokol, 2. 3. 2018. 08:40

Meduza, pegaz, Sitif, Atlas , hvidra…. Mitska bića gledana dječjim očima, oblikovana žicom.

 

Bio je to težak, ali zanimljiv zadatak ovogodišnjeg LIK-a ( natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualne umjetnosti i dizajna ). Na županijsku razinu pristiglo je 199 maštovitih i originalnih radova. Posebno se istaknuo rad NIKE KOLAREK „ Meduza „ ( mentorica Jadranka Kučar).

Odlukom Povjerenstva osvojila je 1. MJESTO u županiji te plasman na Državnu razinu.

I to nije sve!

Dana 26.2 2018. g. u 1. OŠ Varaždin izloženi su i radovi Helene Lacković ( Gifon ) učenice 8. razreda PŠ Črešnjevo i Sare Minđek (Atlas) učenice 7. razreda.

Ponosimo se i čestitamo učenicama, a Niki želimo sreću u daljnjem natjecanju.  

 

 

 

 

 


 

[više]

Obavijest o održavanju nastave

Autor: Josip Puček, 28. 2. 2018. 11:07

Poštovani učenici i roditelji,

dana 1.3.2018. godine, odlukom Varaždinske županije nastava se organizira po redovnom rasporedu.

S poštovanjem!

                                                                                                              Ravnateljica

                                                                                                           Jasna Brdar, prof.

 

[više]

Obavijest o održavanju nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 27. 2. 2018. 10:51

Poštovani roditelji i učenici,

odlukom Varaždinske županije, dana 28.02.2018. (srijeda) zbog vremenskih uvjeta, neće biti organizirana nastava u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo. Odluka Varaždinske županije nalazi se u privitku ove vijesti.

S poštovanjem,

Ravnateljica

Jasna Brdar, prof.

 

[više]

Otvorena županijska izložba učenika osnovnih i srednjih škola - LIK 2018

Autor: Gordana Sokol, 27. 2. 2018. 10:04

Prenosimo vijest sa službenog internet portala Varaždinske županije.

OBJAVLJENO 26.02.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prostorima Prve osnovne škole Varaždin otvorena je izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije, popularnog naziva - LIK 2018, a najboljima su uručena i prigodna priznanja.

Ovogodišnja  je tema bila  „Čudesni svijet mitskih bića“ gdje se kroz medij fotografije ocjenjivala kompozicija, kadar, boja, sjena te ritam svjetla i boje. Ukupno je bilo prijavljeno 199 radova učenika osnovnih škola i 9 radova učenika srednjih škola.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Prve osnovne škole Karmen Hans Jalšovec, prisutnima se obratio te je izložbu i otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je tom prilikom pohvalio sve natjecatelje te im čestitao na kreativnosti i trudu.

- Lijepo je vidjeti sve radove jer su oni plod truda, maštovitosti i uloženog vremena dragih nam učenika. Čestitam i Prvoj osnovnoj školi Varaždin na organizaciji same izložbe koja je tradicionalna i okuplja veliki broj natjecatelja. Osim klasičnog učenja na nastavi, danas učenici sve više putem različitih radionica, vježbi te ovakvih vrsti natjecanja pokazuju svoje interese i vještine, a u tome im puno pomažu učitelji – rekao je zamjenik župana Paljak te nagrađenima zaželio sreću na državnoj izložbi.

Inače, najbolje ocijenjeni radovi su oni Nike Kolarek iz Osnovne škole Tužno, Jane Kovačić iz Šeste osnovne te Noe Stolnika iz Četvrte osnovne odnosno Antonele Beli iz Prve gimnazije, Lukrecije Šešet iz Druge gimnazije i Mihaele Hofman iz Prve privatne gimnazije s pravom javnosti.

[više]

Književni susret s Božidarom Prosenjakom

Autor: Administrator , Martina Zelčić Kos, 21. 2. 2018. 14:28

U našoj je školi u ponedjeljak, 19. veljače 2018., održan književni susret s istaknutim piscem za djecu i odrasle Božidarom Prosenjakom. Pisca smo dočekali u dvorani gdje su publiku činili učenici nižih i viših razreda te njihovi učitelji.

Božidar Prosenjak autor je mnogih djela od kojih su tek neka: Miš, Sijač sreće, Divlji konj, Krilato dijete, Čudo. Njegovu književnu karijeru popratile su i nagrade poput Ivane Brlić- Mažuranić, Grigora Viteza, međunarodna nagrada Ana Frank te brojne druge .

Nakon uvodnih riječi naših učenika, predstavljanja pisca i njegovih djela, obratio nam se i sam pisac.

Pričao nam je o važnosti prave ljubavi, svome djetinjstvu, svojim književnim počecima. Djetinjstvo je za njega bilo posebno doba ispunjeno radošću. Otkrio nam je i svoj strah od prvog dana škole te prepričao neke dogodovštine iz tadašnjih školskih klupa. Spomenuo je i brojne poslove koje je obavljao na svom životnom putu sve dok nije spoznao da je pisanje jedini pravi poziv za njega. Recitirao je svoje brojne pjesme, otkrio gdje pronalazi inspiraciju, zašto je počeo pisati, koliko mu je trebalo da napiše roman Divlji konj i sl. Vrijeme provedeno s njime zaista je projurilo, izmamio je osmjehe na lica naših učenika i učitelja te smo ga nagradili velikim pljeskom.

Na samome kraju susreta, gospodin Prosenjak na poklon je dobio crtež Divljeg konja naše učenice, zbirku dječjih radova na temu likova iz lektira koje su učenici čitali te osvrte i komentare na knjige Divlji konj i Sijač sreće. S djecom se oprostio savjetom: 'Igrajte se i učite - ali nikada u isto vrijeme!'

Fotogalerija.

[više]

Opasnosti od strujnog udara uz prugu

Autor: Gordana Sokol, 20. 2. 2018. 10:19

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis kojeg smo zaprimili od Hrvatskih željeznica te Brošuru koju su Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Sve dosad objavljene brošure za roditelje možete pronaći u Kutku za roditelje.

[više]

Fašnik

Autor: Martina Herceg, 15. 2. 2018. 10:50

Učenici nižih razreda naše škole i ove su godine pjesmom, plesom i veseljem obilježili najluđi dan u godini – Fašnik.

Već od ranog jutra školskim je hodnicima odzvanjao smijeh princeza, dobrih vila, vještica, klaunova i raznih superjunaka.

Vrhunac dana bio je maskenbal i čitanje optužnice Fašniku kojega su učenici optužili za sve loše ocjene, nenapisane zadaće i neizvršene obaveze.

 

 


 

[više]

Zaljubljeni roboti na satu informatike

Autor: Gordana Sokol, 14. 2. 2018. 14:01

Iako u sklopu nastave učenici 6. razreda ne upotrebljavaju mBlock program danas su stečeno znanje, primjenu WHILE petlje, primijenili u programiranju zaljubljenih  mBotova i na taj način obilježili dan zaljubljenih.

Zaljubljeni Stipe vozi po stazi i žuri prema svojoj djevojci. Kada stigne do kraja staze šalje Vlatki ljubavnu poruku, a Vlatka pleše od sreće heart.

Zaljubljenu vožnju pogledajte u nastavku:

[više]

Pravilni mnogokuti i njihove dijagonale

Autor: Mirjana Slunjski, 14. 2. 2018. 13:46

U sedmom razredu, učenici su na satu matematike učili o pravilnim mnogokutima i njihovim dijagonalama. Da bi nastavno gradivo bilo zornije i jasnije, pravilne mnogokute i njihove dijagonale izradili su od konca na tvrdoj podlozi s čavlićima. Rezultat njihova rada su vrlo efektni i lijepi uratci koji podsjećaju na čipka. Na slikama u prilogu prikazani su radovi učenika izloženi u razredu.

 


 

[više]

Zašto volimo svoju školu

Autor: Karlo Mlakar, Administrator , 9. 2. 2018. 12:07

[više]

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati

Autor: Gordana Sokol, 8. 2. 2018. 10:46

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

[više]

Croatian Makers liga

Autor: Gordana Sokol, 31. 1. 2018. 18:14

Od ove školske godine učenici naše škole pod vodstvom učiteljice informatike uključili su se u Croatian Makers ligu te krenuli sa usvajanjima novih znanja programiranja robota. U prvom kolu koje je održano u prosincu sudjelovale su dvije ekipe. Ekipu starijeg uzrasta predstavili su učenici 8. razreda Niko Šimek i Nikola Čusek, dok su u ekipi mlađeg uzrasta bili učenici četvrtog razreda Sara Medved, Nika Copak i Teo Plantak. Čestitamo hrabroj petorki na postignutim rezultatima

Atmosferu sa 1. kola natjecanja možete pogledati na slijedećem videu:

Varaždin – OŠ Tužno – Mlađa dobna skupina – Učenik5 from Gordana Sokol on Vimeo.

Kako sve veći broj učenika pokazuje interes za programiranjem robota školske ekipe su svakim danom sve brojnije! 

 


 

[više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Mirjana Slunjski, Administrator , 31. 1. 2018. 18:07

U četvrtak 25. 1. 2017. u Osnovnoj školi Tužno i Područnoj školi Črešnjevo održano je školsko natjecanje iz matematike.

Natjecali su se učenici četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmog razreda. S trinaestero učenika najbrojniji su bili natjecatelji četvrtih razreda, iz petog razreda natjecanju je pristupilo petero učenika, iz šestog razreda natjecalo se četvero učenika, iz sedmog razreda natjecalo se troje učenika, dok se iz osmog razreda natjecala samo jedna učenica.

Čestitamo svim natjecateljima na postignutim rezultatima i učenicima koji su se plasirali na županijsku razinu natjecanja!

[više]

Spirala kvadratnog korijena

Autor: Mirjana Slunjski, Administrator , 29. 1. 2018. 17:05

Već nekoliko godina uzastopce, tijekom zimskih praznika nema snijega pa učenici osmih razreda slobodno vrijeme krate crtanjem kreativne domaće zadaće iz matematike.

Crtajući spiralu kvadratnog korijena učenici su uvježbavali crtati pravi kut i prenositi zadanu duljinu. Radove su učenici obojali drvenim bojicama. Rezultat svog truda izložili su na panoima u svojim razredima.

 

 


 

[više]

Natjecanje iz informatike

Autor: Gordana Sokol, 26. 1. 2018. 17:07

Već tradicionalno natjecanjem iz informatike započinju školska natjecanja učenika osnovnih škola. Tako je natjecanju u kategoriji Algoritmi pristupio učenik 8. razreda Nikola Čusek koji se je svojim izvrsnim postignutim rezultatom plasirao na Županijsko natjecanje.

Ovo je Nikoli već četvrti plasman na županijsko natjecanje te mu i ove godine želimo puno sreće! 

 

 


 

[više]

Božićna radionica Učeničke zadruge „Veselko“

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 18. 12. 2017. 08:20

U sklopu Učeničke zadruge naše škole učenici su sudjelovali u božićnoj radionici na temu: „Božićna drvca u skandinavskom stilu“, na kojoj su izradili ukrase za bor. Nakon marljivog rada svoje su kreativne radove izložili na božićnoj priredbi i organizirali prodaju. Na njihovo veliko veselje tražio se „borić“ više!

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima, roditeljima, bakama i djedovima koji su svojim prilogom podržali rad naše Učeničke zadruge.

Ugođaj s radionice i priredbe pogledajte u galeriji slika.

[više]

Božićna priredba u OŠ Tužno

Autor: Karlo Mlakar, 15. 12. 2017. 17:05

U četvrtak 14. prosinca 2017. u OŠ Tužno održana je tradicionalna božićna priredba.

Na priredbi su gostovali članovi KUD-a Vidovec, a učenici nižih i viših razreda OŠ Tužno raznolikim su scenskim izvedbama upotpunili bogat i zanimljiv program. Plesom, pjesmom, glumom i prigodnim čestitkama mladi su izvođači zabavili brojne posjetitelje.

Više slika u galeriji.

 

 


 

[više]

„Vježbaonica“

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:27

U našoj školi od ove školske godine provodimo sportski program „Vježbaonica“.

Radi se o programu HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA (HŠSS) koji u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima provodimo od listopada školske godine 2017./2018.

Namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

Ciljevi programa:

• poboljšanje zdravstvenog statusa učenika,

• stvaranje zdravih životnih navika,

• povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću kod učenika,

• stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti,

• uključivanje što većeg broja učenika

• zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem, istraživanjem...,

• podizanje broja sati rada ŠSD-a kroz školske sportske aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programski sadržaji podijeljeni su u različite grupe:

o ekipni sportovi s loptom: košarka, rukomet, nogomet, odbojka...,

o sportovi s rekvizitima: tenis, stolni tenis, badminton, hokej...,

o bazični sportovi: atletika, gimnastika, plivanje, borilački sportovi, ritmička gimnastika...,

o plesni sportovi: ples, cheerleading...,

o ostali sportovi: kuglanje, bočanje, skijanje, rolanje, biciklizam, orijentacijsko trčanje, kros, planinarenje, šah.

o sportski sadržaji za razvoj pojedinih sposobnosti: koordinacije, snage, brzine, izdržljivosti, fleksibilnosti, ravoteže...

 

 

 


 

[više]

Univerzalna sportska škola

Autor: Alen Melnjak, 4. 12. 2017. 08:23

I ove nastavne godine u našoj se školi provodi UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA (USŠ).

Univerzalna sportska škola nastala je kao rezultat nedostatka adekvatnog sadržaja za dob djece od 6-10 godina i želje roditelja da se i nakon sportskog vrtića stručan tim trenera nastavi baviti sa njihovom djecom.

Zadatak USŠ je prvenstveno zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem i igrom, te razvojem njihovih sposobnosti, osobina i sportskih znanja predviđena za tu dob.

Kroz program USŠ učenici prolaze tijekom školske godine kroz petnaestak različitih sportova (atletika, gimnastika, nogomet, košarka, rukomet, odbojka, borilački sportovi,..) te dobivaju potpuni uvid u svijet sporta, a pri tome će biti praćeni pod stručnim vodstvom kineziologa, izmjereni baterijom testova, čime će se utvrditi napredak učenika i eventualni potencijal za vrhunski sport. Program je namjenjen za djecu 3. i 4. razreda OŠ sa ciljem kvalitetnog vođenja tjelesne aktivnosti, odnosno tjelesnog vježbanja presudnog za poticaj rasta i razvoja. Bitan faktor za razvoj učenika u ovoj dobi je igra i zadovoljstvo koje oni trebaju prepoznati u sportu. Na temelju ovih činjenica bazira se rad Univerzalne sportske škole u kojoj učitelj vrlo dobro zna dozirati i uravnotežiti (ponekad i prevariti) pobjedu i poraz da na kraju svi izađu kao pobjednici.

Želja nam je što više djece predispozirati za sport, da se sa takvim okruženjem poistovjećuju i da se osjećaju uspješnim. Dokazano je da bavljenje sportom u toj dobi pospješuje koncentraciju kod učenja, a osjećaj uspješnosti gradi samopouzdanje djeteta, što ujedno rezultira boljim uspjehom u školi i kasnije u životu.

 

[više]

Promjena rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 1. 12. 2017. 13:46

​Poštovani učenici i roditeljidana 04. studenog 2017. godine doći će do promjene rasporeda u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo te će se nastava u matičnoj i područnoj školi organizirati prema sljedećem rasporedu (razredi u matičnoj školi označeni su slovom A dok su razredi u područnoj školi označeni sa slovom B):

 

[više]

Dabar u našoj školi

Autor: Gordana Sokol, 20. 11. 2017. 10:57

Učenici naše škole, desetak hrabrih dabrica i dabrova, u petak su pristupili međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras). Dabar je natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, a promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u ovom natjecanju naši su učenici pokazali da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego i izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

 

Natjecali su se učenici 4. i 8. razreda u kategorijama MiliDabar i KiloDabar. Svi učenici su postigli jako lijepe rezultate, a Najdabricom je proglašena Nika Copak, učenica 4. razreda, dok je Nikola Čusek proglašen Najdabrom u kategoriji 8. razreda. 

Čestitamo svima na lijepim rezultatima!

Više slika potražite u galeriji.

 

 

 
 

 

[više]

Učenici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Autor: Andreja Klen-Barlović, 20. 11. 2017. 08:33

Dana 17.11.2017. godine, učenici te djelatnici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo uz par prigodnih riječi te paljenjem lampiona odali su počast svim žrtvama i braniteljima Vukovara „Grada heroja“ te Škabrnje. Kroz cijeli tjedan učenici te djelatnici škola nosili su crteže Vodotornja koje su izradili učenici povijesne skupine i na taj način podsjetili sve na žrtve koje su pale za slobodu Hrvatske.

Više slika potraite u galeriji.

[više]

Izvanučionička nastava učenika 6.-ih razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo u Hrvatsko zagorje

Autor: Andreja Klen-Barlović, Administrator , 16. 11. 2017. 15:34

Dana 16. studenog 2017. ostvarena je izvanučionička nastava društveno-humanističke grupe predmeta (Vjeronauk, Povijest, Geografija) u Hrvatsko zagorje. Učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji svojih učiteljica,Valentine Barešić, Darinke Horvat i Andreje Klen-Barlović, posjetili su Muzej seljačkih buna i spomenik Matiji Gubcu u Gornjoj Stubici, Centar za posjetitelje turističke zajednice Marije Bistrice i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Učenici su kroz stalni postav Muzeja seljačkih buna, koji je smješten u baroknom dvorcu grofova Oršić, upoznati razvoj feudalizma na području sjeverozapadne Hrvatske.

 

[više]

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Martina Zelčić Kos, Administrator , 13. 11. 2017. 09:28

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, a za datum obilježavanja odabran je datum donošenja prvog hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960. godine. U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Varaždinska županija organizirala je dodijelu prigodnih nagrada najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2016./2017. te gradskim knjižnicama na području Varaždinske županije. Prigodne nagrade najčitačima uručio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek. Među 76 nagrađenih čitača bile su i učenice naše Škole Dora Bišup i Amalija Rafaj Škriljevečki. Naše učenice nagrađene su knjigama.

Više slika poražite u galeriji.

 

 


 

[više]

Izlet u Krapinu

Autor: Karlo Mlakar, Administrator , 6. 11. 2017. 09:24

Zanimljivosti grada Krapine


 

 

U petak 3. studenoga 2017. godine učenici 7. i 8. razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi u gradu Krapini.

Učenici su u pratnji svojih učitelja posjetili Galeriju grada Krapine i razgledali njezin postav, zatim Muzej Ljudevita Gaja, koji se nalazi u rodnoj kući hrvatskoga velikana, te Muzej krapinskih neandertalaca, svjetski poznato nalazište ostataka neandertalskoga pračovjeka.

Obilazeći krapinske znamenitosti i međusobno se družeći, učenici su usvajali raznovrsne povijesne, geografske, biološke i kulturne sadržaje.

[više]

Zanimljivosti sa satova prirode i biologije

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 22:31

[više]

Obavijest

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 09:17


 

Poštovani učenici,

dana 27. listopada 2017 godine (petak) u 17,00 sati, organizira se priredba povodom dana Područne škole Črešnjevo. Toga dana neće biti nastave u OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo.

Pozivamo roditelje, bake i djedove da se pridruže slavlju.

Vozni red autobusa za 27. listopada 2017. godine:

  • Polazak Tužno – 15,45
  • Polazak Ledinec – 15,55

Autobus za povratak kućama organiziran je u 19,00 sati.

 


 

[više]

Jesenski izlet „Mladih planinara“ na Grebengrad

Autor: Valentina Barešić, Administrator , 26. 10. 2017. 18:00

U subotu 21. listopada naši učenici, polaznici planinarske grupe „Mladi planinari“, na prvom izletu u ovoj školskoj godini boravili su na Grebengradu. Izlet je bio ispunjen mnoštvom zanimljivih sadržaja. Na samom početku učenici su posjetili etno park „Gradišće“ u Mađarevu, a zatim šetali prirodom do Planinarske kuće Grebengrad, gdje su vrijeme proveli igrajući nogomet i društvene igre, a pekli su se i kesteni! Veseloj atmosferi pridonijelo je toplo i sunčano jesensko vrijeme. Prije povratka u Mađarevo učenici su posjetili zidine starog grada Grebengrada i uspeli se na vrh Veliki Lubenjak (590 m).

U okviru Male planinarske škole obrađene su teme: kretanje po planinarskim stazama, orijentacija u prirodi, opasnosti u planinama i planinarska etika.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin i našem već stalnom vodiču g. Milanu Turkalju na još jednoj uspješnoj suradnji. Zahvaljujemo i domaćinima u Planinarskoj kući „Grebengrad“ na njihovu gostoprimstvu.

[više]

Županijska smotra Dani kruha 2017.

Autor: Administrator , Valentina Barešić, 18. 10. 2017. 10:00

U subotu 14. listopada 2017., u organizaciji i suradnji Varaždinske županije s Varaždinskom biskupijom, na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je smotra Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na smotri je sudjelovalo ukupno 35 osnovnih i srednjih škola, a ovogodišnji domaćin bila je OŠ Šemovec.

Tema kojom su se predstavile učenice naše škole, članice Učeničke zadruge „Veselko“, bila je: „Kaj su jeli naši stari?“. Posjetitelji su mogli na štandu naše škole kušati tradicionalna jela našeg zavičaja: kram pogače, gibanek z repe, placke, sirne štruklice i prfku kukuruznu zlievku. Uz to, poklonjeni su im i straničnici za knjige, koje su izradile naše učenice, s motivima Dana kruha i receptima za navedena tradicionalna jela. Štand su posjetili mnogobrojni domaći posjetitelji, a svojom su nas posjetom iznenadili i turisti iz 

Poljske i Slovenije.

Učeničku zadrugu predstavljale su učenice 5. i 6. razreda OŠ Tužno (Vita Breški, Jelena Buhin, Ella Đakulović, Ines Kocijan, Ana Minđek, Patricia Ribarić, Sunčica Buhin, Lana Dumbović i Matea Šimek) te učenice 5. razreda PŠ Črešnjevo (Laura Bosilj, Katarina Slunjski i Ana Vidić) u pratnji učiteljica Maje Vugrinec i Valentine Barešić.

Ovim putem zahvaljujemo mamama i bakama te ostalim članovima obitelji na njihovoj pomoći u organizaciji i pripremi ukusnih jela za naš štand.

    

[više]

Terenska nastava učenika nižih razreda

Autor: Martina Herceg, Administrator , 12. 10. 2017. 09:22

Učenici nižih razreda naše škole bili su 10. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu, u pratnji svojih razrednih učiteljica. Tom su prilikom posjetili Tvornicu slatkiša „Kraš“, te Školski muzej.  Zahvaljujući ljubaznim domaćinima u „Krašu“ učenici su naučili mnogo o procesu nastanka čokolade , od uzgoja kakaovca do stavljanja etikete na gotov proizvod. Učenicima je posebno zanimljivo bilo držati u rukama plod kakaovca, te kušati smjesu kakaovca bez ikakvih dodataka. Pri tome su se mnogi neugodno iznenadili zbog njezinog gorkog okusa. Većini se ipak više svidjela degustacija poznatih Kraševih proizvoda.   Nakon „Kraša“ , učenici su posjetili Školski muzej u kojemu su doznali mnogo zanimljivih podataka o školskom životu učenika iz nekih davnih, prošlih vremena.   I učenici, i učiteljice ovu su terensku nastavu ocijenili iznimno uspješnom i svi su se kućama vratili puni dojmova i novih znanja. 

Više slika potražite u fotogaleriji.

[više]

OBAVIJEST

Autor: Darinka Horvat, 10. 10. 2017. 10:42

Dragi roditelji,

Povodom Dana kruha organiziramo prikupljanje trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Kruh svetog Antuna u Varaždinu. Svoj dobrovoljni prilog u vidu trajne hrane ili higijenskih proizvoda možete poslati po svom djetetu. Akcija skupljanja bit će 13. listopada (petak).

Hvala vam na pomoći.

[više]

Olimpijski dan

Autor: Alen Melnjak, Administrator , 16. 9. 2017. 16:04

Dana 14. rujna 2017. u našoj školi slavili smo Hrvatski olimpijski dan. To je dan koji nas potiče na bavljenje sportom, u kojem se podsjećamo da je kretanje život, te da tjelesna aktivnost donosi čovjeku zdravlje i vitalnost.

 

 

 

Svi učenici naše škole formirali su kolonu do našeg olimpijskog ognja. Olimpijska baklja putovala je od prvog do posljednjeg učenika u koloni , koji je predao baklju našem olimpijcu. 

Učenik koji je imao tu ulogu pročitao je olimpijsku povelju te nakon toga zapalio naš olimpijski plamen. Nakon toga učenici su sudjelovali u sportskim aktivnostima . Na taj način simbolično je obilježen Hrvatski olimpijski dan u našoj školi.

 

 

 

 


 

[više]

NOVI UČENICI U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Administrator , Karlo Mlakar, 11. 9. 2017. 13:09

U ponedjeljak 4. rujna 2017. godine započela je još jedna školska godina u OŠ Tužno. Nakon dugih toplih praznika stiglo je vrijeme stjecanja novih znanja i vještina. Poseban je to događaj za 14 prvašića, koji su tim povodom prvi puta sjeli u školske klupe. Nove učenike stoga su prvoga nastavnog dana dočekale ravnateljica Jasna Brdar i razrednica Snježana Nemec, a za njih i njihove roditelje održana je priredba dobrodošlice. Prigodan program pripremili su učenici 2., 3. i 4. razreda uz pomoć učiteljica Martine Herceg, Štefanije Hudoletnjak i Vesne Kovačić.

Kao veseo i zanimljiv početak, ispunjena radnim uspjesima i lijepim zajedničkim trenucima neka svim učenicima i školskim djelatnicima bude cijela nova školska godina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

[više]

Popis udžbenika Osnovne škole Tužno Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Puček, 7. 7. 2017. 13:48

Poštovani roditelji,

Varaždinska županija u šk. god.2017./18. organizira razmjenu udžbenika za učenike. U nastavku ove obavijesti nalazi se popis udžbenika od 1.-8. razreda. 

Učenici koji sudjeluju u razmjeni, udžbenike koji su na popisu označeni crveno,dobivaju gratis u školi.

Učenici koji ne sudjeluju u razmjeni kupuju sve udžbenike koji se nalaze na ispod priloženom popisu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


IZBORI ZA ČLANOVE DJEČJEG OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE VIDOVEC
Microsoft school

 
 

 

 

 
 

 
Red Button

 
 

Stvorimo bolji internet zajedno

 
Mladi planinari

 
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi > Enter
 > Bug
 > PC CHIP


 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2010.

Ukupno: 152610
Ovaj mjesec: 843
Ovaj tjedan: 248
Danas: 1
 
 

Hello Kitty i Hrana - GIFMANIA

 

Učenička zadruga
"Veselko"

 

NE govoru mržnje 
na internetu

 

Maturalac

 

 

 
 > Naslovnica OŠ Tužno
CMS za škole logo
Osnovna škola Tužno / Varaždinska 16, HR-42242 Tužno / os-tuzno.skole.hr / ured@os-tuzno.skole.hr
preskoči na navigaciju