preskoči na sadržaj
Područna škola ČrešnjevoVIJESTI IZ PODRUČNE ŠKOLE ČREŠNJEVO

Svjetski dan voda

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol  datum: 23. 3. 2021. 08:17

Iz školske knjižnice

Sudjelovanju u radionici „Film i priču spoji, za knjižnicu slagalicu osvoji!“ 

 

 

Knjižničarsko društvo Varaždinske županije u suradnji sa Varaždinskom županijom uputilo je poziv školama za provedbu radionice "FILM I PRIČU SPOJI, ZA KNJIŽNICU SLAGALICU OSVOJI!"  u sklopu projekta „Knjižničari – promicatelji pismenosti i čitanja“. Radionica je  uspješno provedena u našoj školi u suradnji školske knjižničarke i učiteljica razredne nastave Marine Opačić, Renate Fotak te Ivane Šaško. 

Radionicu smo proveli u  2. b, 3. b  te  4. b razredu. Učenici su prvo poslušali priču koju im je pročitala knjižničarka  te pogledali istoimeni film,  nakon toga su pod vodstvom učiteljica Marine Opačić, Renate Fotak te Ivane Šaško na satu Likovne kulture  izradili likovne radove. Film i knjiga koju smo obrađivali nosi naslov Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea. Učenike se priča dojmila, a u filmu su zaista uživali.  U svakom razredu odabrali smo pet najboljih likovnih radova te smo ih poštom poslali u Knjižničarsko društvo Varaždinske županije. Ubrzo nakon toga Knjižničarsko društvo Varaždinske županije ugodno nas je iznenadilo te trud naših učenika nagradilo prekrasnom slagalicom. Zahvaljujemo svim učenicima na trudu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Puček  datum: 22. 12. 2020. 11:48

Obilježen Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Tiskanje hrvatskoga Prvotiska na glagoljici– Misal po zakonu rimskoga dvora završeno je 22. veljače 1483. godine te je na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje upravo 22. veljače Hrvatski sabor proglasio Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 13. 3. 2020. 12:48

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol  datum: 18. 11. 2019. 18:04

Izvanučionička nastava u Krapini

U srijedu 13. studenoga 2019. godine učenici 7. i 8. razreda OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi u gradu Krapini.

Učenici i njihovi razrednici u sklopu izvanučioničke nastave pogledali su američki film „Rat struja“ u Kinu Krapina, a zatim posjetili Muzej krapinskih neandertalaca te Muzej Ljudevita Gaja.

Obilazeći krapinske znamenitosti i međusobno se družeći, učenici su usvajali raznovrsne povijesne, geografske, biološke i kulturne sadržaje.


 
  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol  datum: 16. 11. 2019. 17:50

Dan škole i obilježavanje 90 godina školstva u Črešnjevu

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol  datum: 31. 10. 2019. 09:14

Dan kruha

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 20. 10. 2019. 13:10

Terenska nastava nižih razreda

Dana 2. listopada 2019. svi učenici od 1. do 4. razreda krenuli su sa svojim učiteljicama na izvanučioničku nastavu u Rekreacijski  centar Slugovine u mjestu Seketin.  Stigavši u Slugovine, odmah smo prionuli na posao. Nakon prohladnog jutra, vrijeme je sa svakim satom postajalo sve ljepše i toplije. Učenici su bili podijeljeni na 4 grupe u 4 radionice.  Sve skupine su se izmijenile u svim radionicama. Bilo je veoma poučno i zabavno: osluškivali smo zvukove u prirodi, orijentirali se, određivali smjer toka potoka, njegovu lijevu i desnu stranu, mjerili temperaturu na izvoru, crtali  i igrali momčadske igre. Vrijeme nam je prebrzo prošlo.

 

Uspješno smo odradili sve predviđene aktivnosti te se zadovoljni, ali i malo umorni sretno vratili kućama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 20. 10. 2019. 11:26

Književni susret

Dana 31. svibnja 2019. godine u našoj je Školi gostovao poznati književnik Jadranko Bitenc.

Jadranko Bitenc rođen je 1951. godine u Vrhniki u Sloveniji. Godine 1981. diplomirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1990. godine radi kao voditelj Centra za kulturu i obrazovanje POU Ivanić-Grad.
Napisao je brojne romane za djecu: Lana, godina mačke, Ljeto na koljenima, Twist na bazenu, Pyjama blues, kao i dva romana za tinejdžere: Osmijeh nepopravljivog optimista i Meko okidanje.  Roman Twist na bazenu dio je školske lektire.

Sudjelovao je u postavljanju kazališne predstave Trava iz asfalta kao scenarist, a za kazalište je 2011. adaptirao i vlastiti roman Meko okidanje. Twist na bazenu, Osmijeh nepopravljivog optimista i Meko okidanje izvedeni su kao radio-drame i više su puta reprizirane na HRT-u.

Književnika smo dočekali u školskoj dvorani uz prigodnu najavu naše učenice Anje Vidić. Na književnom susretu sudjelovali su učenici od 5. do 8. razreda. Učenici su imali priliku bolje upoznati književnika te mu postavljati  pitanja i saznati odgovore o nastajanju njegovih knjiga.
Književni susret protekao je u veselom ozračju.  Zahvaljujemo gospodinu Bitencu na veselom i poučnom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 5. 6. 2019. 11:06

Osna simetrija u petom razredu

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol Mirjana Slunjski  datum: 7. 5. 2019. 10:07

Otvorenje novog igrališta PŠ Črešnjevo

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol Karlo Mlakar  datum: 18. 4. 2019. 15:47

Književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja

U ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine, našu Školu posjetila je poznata spisateljica za djecu i mlade Željka Horvat-Vukelja. Napisala je mnoge slikovnice, kratke priče, zbirke priča te mnogo igrokaza. Njezina najpoznatija djela su: “Hrabrica”, “Panjoglav”, ” Leteći glasovir”, ” Petra uči plivati”, “Slikopriče”   koji su dio školske lektire i po kojima je djeca prepoznaju. Željka Horvat-Vukelja ujedno je i  glavna urednica “Modre laste”, časopisa za djecu u Školskoj knjizi.

 

Naša gošća  na susret je došla sa svojom neizostavnom pratnjom, ljubičastom torbom Ljubicom Torbić, koja je uvijek puna iznenađenja. Tijekom veselog druženja  iz  torbe je vadila razne predmete o  kojima su nastajale  priče. U nastanku priča sudjelovali su i naši učenici, što ih je posebno oduševilo.  Osim pričanja priča bilo je i pjesme. Uz spisateljičinu  pomoć učenici su otpjevali pjesmu „Bratec Martin“ na nekoliko jezika, a upoznali su se i s nekoliko glazbala.

 

Na kraju druženja, naši su učenici za znanje,  sudjelovanje i izvrsno vladanje od naše književnice zaradili čiste petice. Zahvaljujemo gospođi Željki na veselom i poučnom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 17. 4. 2019. 13:31

Zelena čistka

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol  datum: 16. 4. 2019. 17:55

Natjecanje iz kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol Gordana Ban  datum: 15. 3. 2019. 09:28

Natjecanja iz matematike

Na županijskoj razini Natjecanja iz matematike koje se održalo u četvrtak 28. veljače 2019. na VI. osnovnoj školi u Varaždinu, naši učenici postigli su zapažene rezultate.

U kategoriji četvrtih razreda, našu školu predstavljale su jedna učenica iz matične škole, OŠ Tužno, i jedna učenica iz Područne škole Črešnjevo.

U kategoriji petih razreda našu školu predstavljala je učenica iz OŠ Tužno te učenik iz PŠ Črešnjevo.

Ponosni smo na naše učenike i čestitamo im na ostvarenim rezultatima !

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Sokol Mirjana Slunjski  datum: 15. 3. 2019. 09:25

Dan ružičastih majica u PŠ Črešnjevo

 

 

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica  naši su učenici obukli ružičaste majice te odaslali svoje poruke  protiv vršnjačkog nasilja.

 

 Stop vršnjačkom nasilju!

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 13. 3. 2019. 10:18

Obilježen Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Dana 15.02.2019. godine Hrvatski sabor proglasio je 22. veljače Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Datum je odabran kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga – Misal po zakonu rimskoga dvora.

 

Ovaj prvi službeni  Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva učenici šestog razreda prigodno su obilježili na satovima povijesti i povijesne skupine kroz radionicu Pišemo na glagoljici

 

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 13. 3. 2019. 09:21
» Arhiva naših vijesti    
 


 
Meteorološka postaja Tužno-OŠ Tužno | Neverin.hr

Meteorološka postaja Črešnjevo-PŠ Črešnjevo | Neverin.hr

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Priloženi dokumenti:
Infografika.jpg


Užina za sve III

Užina za sve

Microsoft school

     
Već treću godinu zaredom naša škola ima status Microsoftove škole.


 

     

     

     

 


INFORMATIKA 1. razred

Informatika za 1. razred

- klikni na sliku za pristup materijalima


UPUTE ZA TABLETE

Red Button


Mladi planinari

     


Korisni linkovi
e-Dnevnik

Varaždinska županija

Dnevni tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug
 • PC CHIP

Ostali časopisi


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 3. 2020.

Ukupno: 32341
Ovaj mjesec: 1412
Ovaj tjedan: 411
Danas: 118
preskoči na navigaciju