preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tužno

Područna škola Črešnjevo

Mjesto Črešnjevo  nalazi se podno Topličke gore,a kuće se prostiru po brežuljcima.

Školska zgrada PŠ Črešnjevo izgrađena je 1929. godine. Zadovoljavala je potrebe toga vremena. Izgrađene su bile samo tri učionice. Postupno je došlo do potrebe za još jednom učionicom i ona je dobivena, ali i dislocirana u dvorištu i dobivena od bivšeg učiteljskog stana. Dvorane za održđavanje TZK nema i tu osjećamo veliki hendikep. Školskog vrta nema zbog skučenosti prostora.

Školu pohađaju učenici koji stanuju u Črešnjevu, te D. i G. Ledicnu.

Kroz čitavo vrijeme djelovanja škole vršene su adaptacije i popravci na zgradi, kako bi mogla odgovarati potrebama vremena. No danas jednostavno to nije moguće.

Zadnje uređenje bilo je školske godine 2009./2010.  Važno je istaknuti da preuređenjem prostora učenici dobivaju informatičku učionicu, gdje svaki učenik ima svoje računalo, a također i svaka učionica dobiva bijelu ploču, računalo i stropni projektor. Mrežno su povezani internetom. Školsko dovrište isto je uređeno. Postavljenu su tlakavci, uređeno je parkiralište, postavljene su klupe, kante za smeće, te je sanirana ograda. Na prednje prozore informatičke učionice stavljena je zaštita. Unatoč svim adaptacijama školska zgrada jednostavno više nije u mogućnosti odgovarati zahtjevima i potrebama današnjeg društva. Zato je došlo vrijeme za gradnju nove školske zgrade sa svim popratnim sadržajima.

 
VIJESTI IZ PODRUČNE ŠKOLE ČREŠNJEVO

18.11.1991.-18.11.2018. DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 19. 11. 2018. 14:55

Učenici i djelatnici OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo, uz par prigodnih riječi i paljenjem lampiona, obilježili su Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

  

Neka ove naše upaljene svijeće, lampioni pošalju poruku zajedništva svih nas, neka pokažu da samo jedno malo upaljeno svijetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote za sve one koji su ostavili svoje živote da bi nama danas bilo bolje. Za Škabrnju, za Vukovar koji je dao sebe za slobodu Hrvatske, za svako dijete kojem je ukradeno djetinjstvo i za svaku majku koja je izgubila dijete, za jedno veliko hvala gradu heroja.

  

[više]

Izvanučionička nastava u Zagrebu

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 14. 11. 2018. 11:14

Dana 14.11.2018. godine,učenici 5.-8. razreda osnovne škole Tužno i područne škole Črešnjevo, bili su sa svojim razrednicima na izvanučioničnoj nastavi u Zagrebu.

U sklopu izvanučionične nastave svi zajedno su posjetili kazalište "Žar ptica" te tamo pogledali predstavu "Sasvim sam popubertetio". Nakon toga su 5. i 6. razredi posjetili Muzej iluzija a 7. i 8.razredi su posjetili Arheološki muzej te tamo razgledali egipatsku zbirku i odradili radionicu izrade piramida.

Na samome kraju su svi razgledali znamenitosti grada Zagreba te s u večernjim satima vratili u Tužno i Črešnjevo.

 

[više]

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Martina Zelčić Kos, 14. 11. 2018. 09:58

 

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Varaždinska županija organizirala je dodijelu prigodnih nagrada najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2017./2018. kojima je osnivač Varaždinska županija te najboljim čitačima gradskih knjižnica na području Varaždinske županije. Prigodne nagrade najčitačima uručili su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek te zamjenik župana Tomislav Paljak. Među 78 nagrađenih čitača bili su i učenici naše Škole Tomislav Korbar i Azra Detić. Naši učenici nagrađeni su knjigama. Čestitamo im!

                                                
[više]

TERENSKA NASTAVA U VARAŽDIN

Autor: Administrator , Ivana Šaško, 24. 10. 2018. 13:43

Učenici nižih razreda Područne škole Črešnjevo, u četvrtak, 18. listopada, uputili su se na terensku nastavu u Varaždinu, sa svojim učiteljicama. Pri samom dolasku razgledali smo novi autobusni kolodvor. Zatim su učenici prvih i drugih razreda posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Metal Ožegović“ – Odjel za djecu. Nakon upoznavanja prostora, učenici su naučili kako postati član knjižnice, kako pronaći knjigu koju žele pročitati, koja pravila vrijede u knjižnici te što knjižničari rade. Na kraju druženja, poslušali su priču o Vuku koji je ispao iz knjiga. Za to vrijeme, učenici trećeg i četvrtog razreda razgledali su kulturno povijesne znamenitosti grada Varaždina te upoznali njihovu namjenu. Učenici su se, upoznali s palačama, ulicama, trgovima, Korzom, Gradskom vijećnicom, zgradom Županije, katedralom UBDM na nebo, zgradom Hrvatskog narodnog kazališta i ostalim znamenitostima Varaždina. Razgledali su i Stari grad te prošetali bedemima. Učenici trećeg razreda posjetili su zgradu Županije i Kulturno - povijesni odjel Gradskog muzeja Varaždin, dok su učenici prvog, drugog i četvrtog razreda posjetili Entomološki odjel i razgledali čudesan svijet kukaca. Terensku nastavu završili smo posjetom palači Sermage, gdje smo razgledali izložbu japanskih lutaka, te naučili kako se izrađuju takve Hina lutke.

[više]

Dan jabuka

Autor: Administrator , Ivana Šaško, 24. 10. 2018. 12:57

Dan jabuka
Učenici 2. B razreda područne škole Črešnjevo, obilježili su Dan jabuka kreativnim radionicama s motivom jabuka. O kraljici voća pročitali su prigodne tekstove, naučili su sve o važnosti konzumacije jabuka: koliko je jabuka zdrava i zašto je često zovu kraljicom voća, saznali su što rade crvići u jabukama te se na kraju dana zasladili kompotom od jabuka kojeg su sam pripremili.

18. listopada – Dan kravate
Iako je prisutna u čitavom svijetu Hrvatska je domovina kravate. Kravata je dio našeg nacionalnog identiteta, naše kulturno i povijesno blago. Zato se od 2008. godine 18.10. obilježava Svjetski dan kravate i ističe se njezina vrijednost i posebno značenje. Učenici 2. B razreda, kroz prezentaciju i priču, saznali su kako je kravata dobila ime te su oslikavali svoje kravate.

 

[više]

Dan kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , Autorizirani korisnik iz druge škole , 9. 10. 2018. 10:05

 

 

Dan kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 5. listopada integriranom nastavom za učenike od 1. do 8. razreda.

 

 

 

[više]

Europski dan jezika 2018.

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 1. 10. 2018. 09:33

U subotu 29. rujna na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježen je Europski dan jezika i to već 9. godinu za redom. Taj se dan obilježava u obliku manifestacije na kojoj učenici predstavljaju svoje škole te zainteresiranim prolaznicima dijele ručno izrađene suvenire.

 

[više]

Sakupljanje dobrovoljnih priloga

Autor: Darinka Horvat, 26. 9. 2018. 16:18

Dragi roditelji,

povodom Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje organiziramo prikupljanje trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Kruh svetog Antuna u Varaždinu. Dobrovoljni prilog u vidu trajne hrane ili higijenskih proizvoda možete poslati po svom djetetu. Akcija skupljanja bit će 5. listopada (petak).

Hvala vam na pomoći.

[više]

OLIMPIJSKI DAN

Autor: Željko Herceg, 21. 9. 2018. 10:11

Prošli petak (14.09.2018.) u osnovnoj školi Tužno i u područnoj školi Črešnjevo, obilježen je  olimpijski dan. Povodom tog događaja, djeca iz škole Črešnjevo su zajedno sa svojim učiteljima, zapalivši baklju kao simbol olimpijskih igara, zajedno išla na igralište gdje je obilježen olimpijski dan uz zanimljive sportske igre. Djeca su se natjecala u raznim sportskim igrama između razreda te su na taj način u igri i veselju obilježili olimpijski dan.

 

 

 

[više]

Opasnosti od strujnog udara uz prugu

Autor: Gordana Sokol, 20. 2. 2018. 10:24

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis kojeg smo zaprimili od Hrvatskih željeznica te Brošuru koju su Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Sve dosad objavljene brošure za roditelje možete pronaći u Kutku za roditelje.

[više]

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati

Autor: Gordana Sokol, 8. 2. 2018. 11:03

Poštovani roditelji,

dostavljamo dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

[više]

88. ROĐENDAN U NOVOM RUHU

Autor: Gordana Sokol, Sanja Vučkovečki, 30. 10. 2017. 08:57

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Microsoft school

 
 

 

 

 
 

 
Red Button

 
 

Stvorimo bolji internet zajedno

 
Mladi planinari

 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi > Enter
 > Bug
 > PC CHIP


 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2010.

Ukupno: 162256
Ovaj mjesec: 780
Ovaj tjedan: 371
Danas: 28
 
 

Hello Kitty i Hrana - GIFMANIA

 

Učenička zadruga
"Veselko"

 

NE govoru mržnje 
na internetu

 

Maturalac

 

 

 
 > Područne škole
CMS za škole logo
Osnovna škola Tužno / Varaždinska 16, HR-42242 Tužno / os-tuzno.skole.hr / ured@os-tuzno.skole.hr
preskoči na navigaciju