preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tužno

MLADI PLANINARI

INA "Mladi planinari" ogranak je planinarske sekcije "Čevo" Hrvatskog planinarskog društva "MIV" Varaždin.

Maskota sekcije "Čevo"                                                                                                       Priznanje HPS-a za rad s mladima

 

 

 

 


voditeljica: Valentina Barešić, učiteljica geografije


Dragi učenici,

u priloženim dokumentima možete pročitati plan i program našeg izleta na Ivanščicu planiranog za 10. studenog 2018.

Veselimo se vašem odazivu! 

 

 

 


Jesenski izlet „Mladih planinara“ na Grebengrad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 21. listopada 2017. naši učenici, polaznici planinarske grupe „Mladi planinari“, na prvom izletu u ovoj školskoj godini boravili su na Grebengradu. Izlet je bio ispunjen mnoštvom zanimljivih sadržaja. Na samom početku učenici su posjetili etno park „Gradišće“ u Mađarevu, a zatim šetali prirodom do Planinarske kuće Grebengrad, gdje su vrijeme proveli igrajući nogomet i društvene igre, a pekli su se i kesteni! Veseloj atmosferi pridonijelo je toplo i sunčano jesensko vrijeme. Prije povratka u Mađarevo učenici su posjetili zidine starog grada Grebengrada i uspeli se na vrh Veliki Lubenjak (590 m).

U okviru Male planinarske škole obrađene su teme: kretanje po planinarskim stazama, orijentacija u prirodi, opasnosti u planinama i planinarska etika. 

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin i našem već stalnom vodiču g. Milanu Turkalju na još jednoj uspješnoj suradnji. Zahvaljujemo i domaćinima u Planinarskoj kući „Grebengrad“ na njihovu gostoprimstvu. 

 


„Mladi planinari“ na Sljemenu

     Polaznici planinarske grupe naše škole 20. svibnja 2017. posjetili su Medvednicu i uspeli se na njezin najviši vrh Sljeme (1033 m). Njihov aktivan boravak u prirodi osim vesele atmosfere uljepšalo je i toplo i sunčano vrijeme. U okviru Male planinarske škole obrađene su teme opasnosti u planinama i pravila ponašanja u planinarskom domu. Slobodno vrijeme učenici su proveli u igri i druženju u planinarskom domu „Runolist“. Na izletu su im se tradicionalno pridružili i učenici OŠ Trnovec.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin na još jednoj lijepoj suradnji te se veselimo jeseni i novim izletima!

 


„Mladi planinari“ na Strahinjščici

     U subotu 22. travnja 2017. „Mladi planinari“ naše škole izletom na Strahinjščicu obilježili su Dan planeta Zemlje. Tijekom cjelodnevnog programa uspeli su se na najviši vrh Strahinjščice Sušec, visok 846 m, a putem su mogli uživati u lijepim vidicima na Hrvatsko zagorje. U okviru Male planinarske škole u suradnji s vodičima HPD-a „MIV“ obrađeni su i uvježbani sadržaji iz orijentacije u prirodi uz pomoć kompasa i topografske karte. Slobodno vrijeme učenici su proveli u igri i druženju u planinarskoj kući „Na Strahinjščici“.

Na izletu su im se tradicionalno pridružili učenici OŠ Trnovec, a po prvi put i učenici OŠ Beletinec. Dobrog raspoloženja nije nedostajalo.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin na odličnoj suradnji u organizaciji našeg izleta te s veseljem iščekujemo nove!

 


„Mladi planinari“ na Kalniku 

     Dana 26. studenoga 2016. „Mladi planinari“ naše škole izletom na Kalnik zaključili su planinarsku sezonu 2016. Tijekom cjelodnevnog programa uspeli su se na najviši vrh Kalnika Vranilac (643 m) i vrh Pecu (624 m), a putem su mogli uživati u lijepim vidicima unatoč maglovitom vremenu. Posjetili su i utvrdu Stari grad Veliki Kalnik te boravili u obližnjem planinarskom domu. U okviru planinarske škole u suradnji s vodičima HPD-a „MIV“ obrađene su sljedeće teme: orijentacija uz pomoć topografske karte i kompasa, kretanje u planinama, planinarske oznake (markacije) i alpinizam. Na izletu su im se već tradicionalno pridružili i učenici OŠ Trnovec. Dobrog raspoloženja ni ovog puta nije nedostajalo.

Zahvaljujemo HPD-u „MIV“ Varaždin na još jednoj uspješnoj suradnji u organizaciji izleta te s veseljem iščekujemo novu planinarsku sezonu, a posebno nove članove.

 


„Mladi planinari“ izletom na Papuk obilježili nadolazeći Međunarodni dan pješačenja

     U subotu, 1. listopada 2016., „Mladi planinari“ naše škole ponovno su bili aktivni i na prvom izletu ove školske godine posjetili Park prirode „Papuk“ te na taj način obilježili Međunarodni dan pješačenja. U parku prirode posjetili su Park-šumu „Jankovac“ i poučnu stazu grofa Jankovića s mnogim prirodnim atrakcijama, od kojih ih je najviše oduševio slap Skakavac, visok tridesetak metara. U okviru planinarske škole vodiči HPD-a „MIV“ iz Varaždina upoznali su ih s pravilnim korištenjem planinarske opreme i orijentacijom planinarskim stazama. Slobodno vrijeme proveli su na vrlo zanimljivo uređenom dječjem igralištu na kojem su se mogli okušati i u vožnji atrakcijom Zipline za djecu. Čitav dan vrijeme je bilo sunčano i toplo. Na kraju su zaključili da je ovo za njih bio izlet za pamćenje.

 


„Mladi planinari“ na Kleku u Gorskom kotaru

     U subotu 21. svibnja 2016. članovi planinarske grupe naše škole zajedno s učenicima iz OŠ Trnovec popeli su se na, za njih do sada najzahtjevniji, vrh Klek u Gorskom kotaru, na 1182 m nadmorske visine. Čitavo vrijeme pratilo nas je sunčano i toplo vrijeme te dobro raspoloženje, u kojem su učenici usvojili vještinu penjanja s pomoću užeta uz ostale teme planinarske škole. Zahvaljujemo vodiču HPD-a „MIV“ na još jednom zanimljivom stručnom vođenju i veselimo se novim izletima u sljedećoj školskoj godini.

 


Izlet „Mladih planinara“ na Samoborsko gorje

     Članovi planinarske grupe naše škole, njih 37, pod vodstvom učiteljice Valentine Barešić i vodiča HPD-a „MIV“ iz Varaždina, u subotu 19. ožujka 2016. boravili su na Samoborskom gorju i izvršili uspon na njegov najviši vrh Japetić. Putem su obrađene mnoge teme planinarske škole, od korištenja planinarske opreme, boravljenja u prirodi, kretanja markiranim planinarskim stazama i orijentacije do ponašanja u planinarskom domu. Učenici su također vrijeme proveli u veselom druženju i proljetnom ugođaju zajedno s učenicima iz OŠ Trnovec.

S nestrpljenjem, puni doživljaja, iščekujemo buduće izlete.

 


Uspješno završila planinarska sezona 2015.

     Naši učenici, njih 34, u 2015. godini polazili su izvannastavnu aktivnost „Mladi planinari“ i u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „MIV“ iz Varaždina sudjelovali u četiri planinarska izleta. Nakon što su prošle školske godine posjetili Medvednicu i Ivanščicu, planinarske aktivnosti nastavili su i u prvom polugodištu ove školske godine. U rujnu su posjetili Sjeverni Velebit, gdje su boravili na najvišim velebitskim vrhovima, a u studenome su posjetili još jednu goru našeg zavičaja, Ravnu goru. Učenici su uspješno savladali program Opće planinarske škole te su im dodijeljene diplome. Na svim izletima pridružili su im se i učenici OŠ Trnovec te su vrijeme provodili u veselom druženju i sklopili nova prijateljstva.

Bila je to vrlo uspješna planinarska godina. Na naše veliko zadovoljstvo to je prepoznao i Hrvatski planinarski savez koji je sekciji „Čevo“ HPD-a „MIV“, u okviru koje se odvija izvannastavna aktivnost naše škole, dodijelio priznanje i nagradu za rad s mladima.

Uz želju za novim uspjesima veselimo se sljedećim izletima i druženjima, a najviše novim članovima!

 


„Mladi planinari“ posjetili Sjeverni Velebit i uvalu Zavratnicu

   Naši učenici, polaznici izvannastavne aktivnosti „Mladi planinari“, i u ovoj školskoj godini aktivno planinare. U dva dana, 19. i 20. rujna 2015., posjetili su utočište mladih medvjeda u Kuterevu, Zavižan s najvišom meteorološkom postajom u Hrvatskoj, Velebitski botanički vrt i značajni krajobraz uvalu Zavratnicu. Imali su priliku iskusiti kako izgleda noćenje u planinarskom domu, što je za njih bio poseban doživljaj. Na izletu su im se ponovo pridružili i učenici iz OŠ Trnovec te su zajedno stekli nova znanja, ali i proveli vrijeme u veselom druženju. Zahvaljujemo planinarskom društvu „MIV“ iz Varaždina na suradnji u organizaciji izleta.                                                                                                

 

Microsoft school

 
 

 

 

 
 

 
Red Button

 
 

Stvorimo bolji internet zajedno

 
Mladi planinari

 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi > Enter
 > Bug
 > PC CHIP


 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2010.

Ukupno: 162256
Ovaj mjesec: 780
Ovaj tjedan: 371
Danas: 28
 
 

Hello Kitty i Hrana - GIFMANIA

 

Učenička zadruga
"Veselko"

 

NE govoru mržnje 
na internetu

 

Maturalac

 

 

 
 > Slobodne aktivnosti  > Mladi planinari
CMS za škole logo
Osnovna škola Tužno / Varaždinska 16, HR-42242 Tužno / os-tuzno.skole.hr / ured@os-tuzno.skole.hr
preskoči na navigaciju