preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tužno

 

O  ZADRUZI

Učenička zadruga u Osnovnoj školi Tužno utemeljena je 1994. godine pod nazivom“Žačka“.

U početku je djelovala samo Cvjećarska sekcija koja je uzgajala cvijeće i ukrasno grmlje, a vodila ju je tadašnja ravnateljica Ankica Hajsok. Od školske godine 1997/1998. djeluje i sekcija za očuvanje tradicije vezenja na konopljinom platnu,a naredne su  im se školske godine priključile  i dvije sekcije malih vezilja  koju su vodile učiteljice Božica Lakuš    (PŠ Črešnjevo) i Aleksandra Oreški. Zbog teškoća u nabavi konopljinog platna škola je kupila tkalački stan te je 2003./2004. osnovana i tkalačka sekcija koju je vodila  dip.učiteljica razredne nastave Vesna Kovačić. Zbog neadekvatnog prostora u kojem se nalazio stroj i njegove   starosti tkalačka sekcija je djelovala samo dvije godine. U međuvremenu osnovana je i Udruga žena “Žačka“ koja je njegovala tradicijski vez na konopljinom platnu, a vodila ju je tadašnja ravnateljica Ankica Hajsok. Pošto se rad te sekcije odvijao u večernjim satima i isključivo za odrasle osobe, nisu bili uključeni učenici, pomalo je ponestajalo interesa za taj vid djelatnosti, dok se nije konačno ugasila ta aktivnost, od strane učenika.

Paralelno sa time ugasila se i zadruga.

Na prijedlog Učiteljskog vijeća  i odlukom Školskog odbora zadruga je ponovno obnovila svoj rad školske godine 2010./ 2011. pod nazivom „Veselko“.

 

Zaštitni je znak i glavni proizvod zadruge vrećica punjena lavandom.

NOSITELJI:

Sekcije:   

1.) Kreativna radionica- voditeljica Snježana Nemec, dip. učiteljica razredne nastave

2.) Male vezilje - voditeljica Vesna Kovačić, dip .učiteljica razredne nastave

3.) Ekološka sekcija- voditeljica Štefanija Hudoletnjak, dip.učiteljica razredne  nastave

 

Zadružne radionice - voditeljica Snježana Pavlović

 

VODITELJICA UČENIČKE ZADRUGE:

                                                                 Snježana Pavlović

 

 

Katalog proizvoda

Katalog proizvoda nalazi se u priloženom dokumentu.

Priloženi dokumenti:
KATALOG PROIZVODA.docx

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Dana 25.05.2013. godine, učenička zadruga „Veselko“ sudjelovala je na Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije. Cijela manifestacija održala se na Franjevačkom trgu u Varaždinu. Zadrugu su predstavljale učiteljice Vesna Kovačić i Andreja Klen-Barlović te učenici Patrik  Brežnjak, Lana Đuras, Jurica Štefanec i Maja Grudiček. Ove godine Zadruga se predstavila proizvodom sekcije “Male vezilje”, a radi se o vezenom brošu/ukosnici. Posjetitelji Smotre mogli su na štandu vidjeti još dva nova proizvoda, vezeni jastuk te vezeni jastučić za igle.

 

 


 

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE - 26.05.2012.

Ovogodišnji domaćin Smotre bio je Učenički dom Varaždin. Sama manifestacija održala se u Varaždinu na Franjevačkom trgu. Prolaznici su mogli vidjeti štandove, ali i kupiti proizvode. Ove godine Zadruga se predstavila s novim proizvodom. Radi se o amforici-ukrasnoj vazi.

 

Taj naš mali projekt povezao je povijest i ekologiju. Glavni motiv bila je lavanda, zaštitni znak naše eko-škole. Zadrugu su predstavljale učenice Petra Puček i Sara Sviben uz pratnju voditeljica Andrej Klen-Barlović i Marine Dunat.

 

 

 
   


 

Predlošci za rad
Dani kruha 2011

 

ŽUPANIJSKA SMOTRA

DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE 2011.

 

 

Svečanost Županijske smotre Dani kruha- Dani zahvalnosti za plodove zemlje 2011. održala se 14. listopada 2011. u  VII. osnovnoj školi Varaždin. Izložbeni prostori škola mogli su se posjetiti 15. listopada 2011. na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

 

 

 

 

Našu školu na svečanosti Smotre predstavljale su učenice Petra Puček (6a.r.) te Suzana Šimek (6a.r.) sa učiteljicom Andrejom Klen-Barlović. Drugi dan tijekom same prezentacije i izložbe sudjelovale su učenice Zadružne sekcije (6a.r.- Petra Puček, Martina Puček, Jasmina Vindiš te učenice 5.r.- Emina Novoselec, Ema Huđek, Sara Sviben, Sara Dania) i njihova voditeljica Andreja Klen-Barlović s projektom „Domača kuruzna zlievka“. U sklopu tog projekta izrađeni su letak-Jeste li znali o kukuruzu te letak-Recepti domače kukuruzne zlievke i  prostog kuruznog kolača. Oba letka dijelila su se posjetiteljima izložbenog štanda. Također su učenice prikazale prosijavanje šrota u kuruznu melu koju su  prigodno dijelile posjetiocima.

 

Dani kruha 2010

Županijska smotra Dani kruha i zahvalnost za plodove zemlje

Županijska smotra „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održala se 14.10. 2010. u Osnovnoj školi Bisag. Našu školu su predstavili učenici Petra Puček(5.r), Josip Hosni(5.r) i Stela(3.r) sa svojim učiteljicama Marinom Dunat i Vesnom Kovačić projektom „Tožanjski gibanek“. Pridružile su im se ravnateljica Jasna Brdar i Marica Biškup (vanjski suradnik Zadruge). 

Microsoft school

 
 

 

 

 
 

 
Red Button

 
 

Stvorimo bolji internet zajedno

 
Mladi planinari

 
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi



 > Enter
 > Bug
 > PC CHIP


 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2010.

Ukupno: 138311
Ovaj mjesec: 1023
Ovaj tjedan: 265
Danas: 126
 
 

Hello Kitty i Hrana - GIFMANIA

 

Učenička zadruga
"Veselko"

 

NE govoru mržnje 
na internetu

 

Maturalac

 

 

 
 > Slobodne aktivnosti  > Zadruga "Veselko"
CMS za škole logo
Osnovna škola Tužno / Varaždinska 16, HR-42242 Tužno / os-tuzno.skole.hr / ured@os-tuzno.skole.hr
preskoči na navigaciju